31 mars 2009

Sänglampa Hemi Klot 3

Har hängt upp min sänglampa Hemi Klot 3 igen efter några års undangömda tillvaro. Den passar inte riktigt in i mitt 50-talssovrum, men den får duga tills jag hittar en lampa som passar in i miljön. Tycker att den är snygg på alla sätt och vis.


Foto © AL

Udda existenster

Jag har min samling med udda existenser som jag inte riktigt vet vad jag ska sätta och inte kan göra mig av med. Som dockskåpsdockorna, flygvärdinneväskan till en Barbie från 60-talet, pingvinen med huvud som nickar, bussen i plåt, nallen (en Barnens Dag-vinst) och pennvässaren i form av en skrivmaskin. Jag gillar dom, men jag vet inte vad jag ska göra med dom.


Foto © AL

28 mars 2009

Barn- och tonårsstickat nr 21

Mamma håller alltid utkik efter mönster åt mig och den här gången har hon hittat "Barn- och tonårsstickat nr 21" från 60-talet.


Foto © AL

Salt och peppar

Hittade en saltströare och pepparkvarn i orange trä som jag blev väldigt förtjust i. Passar bra i mitt röda och orangea kök.




Foto © AL

Några blommiga tygfynd

Några blommiga tygfynd som gjorts under veckan (på loppis eller i mammas lådor). Jag får vara nöjd med det eftersom fyndtillfällena är få. Bland annat hittade jag Arne Jacobsens 'Kejsarkrona' (tyget högst upp). Han ritade mönstret för NK:s Textilkammare under 40-talet. Direkt jag såg tyget så tänkte jag: "Så snyggt!". Dessutom var det oanvänt och inte solblekt på nått sätt. Det händer inte ofta.





Foto © AL

Stig Lindberg för en femma

Det är få förunnat att hitta delar från Stig Lindbergs serviser för 5 kr/styck och min mamma är en sån person. 3 kaffekoppar och 1 fat av "Turtur" och 1 kaffefat av "Röd Aster". Syrran tog hand om dom delarna eftersom hon är ett större fan av Stigge än vad jag är. Själv så tycker jag att "Berså" är det finaste mönstret, även om det är uttjatat (jag skulle ändå vilja ha bitar från den servisen).



Foto © AL

24 mars 2009

1-årsjubileum

Idag är det 1 år, 211 inlägg och cirka 4500 besökare sedan vi startade bloggen. Det har vi glömt bort att fira. Det har blivit några fynd under året som gott. Dock inte lika många som Saax har gjort... (Man måste ju beundra nån som hittar så mycket snyggt).

1 mars 2009

Röda gardinstänger

Det blir som sagt var inte så mycket till fynd nuförtiden. Inte då glas och porslin i alla fall. Däremot så hittade jag 2 röda gardinstänger och gardinringar från 70-talet som passade perfekt in i mitt röda kök. Man får vara nöjd med det man hittar. Jag är extra nöjd att jag hittade gardinstänger för 15 kr/styck som ingen annan har.



Foto © AL