31 oktober 2009

Assietter från Gullaskruf

Dom här assietterna hittade jag för nån månad sedan (har bara inte idas sätta in bilden). Jag förstod direkt jag vände på dom och tittade på undersidan att det inte var något nytt fabrikstillverkat glas. Det kändes både på tyngden och på slipningen. När jag kom hem och undersökte faten närmare under kökslampan så såg jag märken efter Gullaskrufs-etiketter som en gång suttit där. Hallelulja! Snygg färg.



Foto © AL

Grön ishink

Ishinken har jag ingen information om än. För övrigt har Rolle loppis idag, men jag ids inte gå. Jag måste vara väldigt loppistrött.

Edit: Ishinken kommer från M.Taka precis som min blå ishink. Läs mer HÄR.



Foto © AL

Figgjo Flint i Norge

Jaha, nu är jag i Kalix igen för en kort visit. Fick två salt/peppar-ströare och en ishink av mamma. När jag såg ströarna var min första tanke Nymølle i Danmark, men jag såg en svag stämpel under glasyren som sa NOR och då tänkte jag om. Visade sig att det var Figgjo Flint i Norge. Det känns som att det kan vara Turi Gramstad-Olivers design. Väldigt fina må jag säga och Figgjo blev en ny upptäckt för mig. Här finns en Flickr-sida om man gillar Nymølle och Figgjo.



Foto © AL

22 oktober 2009

10 personliga saker

Okej syrran, vi har fått en award av Saax (en bloggare vi gillar skarpt) och nu ska vi berätta 10 personliga saker om oss själva. Vad säger du om att ta 5 var? Jag börjar och så får du fylla på i inlägget.

Storasyster AL:
* Är en stor hockeynörd. Håller noga kolla på alla matcher, tabeller och nyförvärv. Hejar alltid på Skellefteå (som just i denna stund leder över Linköping med 2-1). Njuter när Luleå förlorar. Skulle gärna fara över till nordamerika och se en riktig NHL-match. Tycker Slapshot är en rolig film och målvakter är coola.

* Är utbildad scenograf men slutade efter nått år efter att ha varit med i världens sämsta pjäs med världens mest idiotiska regissör. Aldrig mer! Undviker all teater efter den skräckupplevelsen, även fast många av mina vänner är skådespelare. Har stora problem med saker som kallas "finkultur". Jobbar för tillfället med sömnad.

* Älskar glass, men är till sin stora sorg laktosintollerant. Funderar allvarligt på att (a) flytta till Finland som är paradiset för dom som vill äta god laktosfri glass (b) skaffa mig en glassmaskin så jag kan göra egen glass. Är fruktansvärt leds den konstgjorda soyaglassen som bara finns i 3 smaker och Oatlys smuliga och smaklösa havreglass. Uschochtvi!

* Drömmer om att flytta till Italien. Där skulle jag bo i en villa vid medelhavet, måla tavlor, ha 10 katter, fiska, alltid äta god mat och jämt ha min familj och vänner på besök.

* Har en tendens att vara väldigt rak på sak och har svårt att dölja vad jag tycker-tänker-känner. Tycker livet är för kort för att gå omkring och låtsas saker. En del tycker att det är befriande, en del blir skrämda och andra tycker det är genant.

Lillasyster M.N:

*Älskar allt som har med havet att göra. Drömmen är att få bo vid havet med en stor veranda och ha en egen segelbåt.

*Prövade fiske för första gången i sommar och fastnade för det direkt. Otroligt rogivande och avkopplande.

*Följer maniskt tv-serien Grey's Anatomy.

*Har en härlig familj med en dotter som hoppar fram i världen som Tiger. Sonen funderar istället på varje steg han tar och är som en liten professor. Mannen han drömmer om skidåkning och drar med oss på äventyr i skidbacken.

*Är tävlingsmänniska och hatar förlora. Det gäller så väl som kortspel som idrott. En hel del kort har jag kastat i min dagar eller hur syrran.

(AL: Ja, det kan jag intyga. Och din son har ärvt det draget. Men förmodligen fick jag kortleken på mig eftersom jag satt och flinade. Retsticka som jag är och därför inte kan låta bli att triumfera).

16 oktober 2009

Jag är också ganska mätt

Ja här finns en viss mättnad på saker också. Sista gångerna jag har varit och kollat så hittar jag inget och jag tycker priserna är för höga på vissa ställen. Då försvinner lite av det roliga för man vill ju känna att man fyndar. Det är bara mamma som hittar ställen som har fyndpriser verkar det som.

Lika mätt som jag

Man skulle kunna tro att vi lagt oss ner och självdött med tanke på hur liten aktiviteten är på bloggen. Men jag är inne i en period då jag inte är speciellt intresserad av att fynda eller rota runt på loppisar. Jag går till Kupan nån gång då och då, men speciellt aktiv är jag inte. Jag blev bara så väldigt leds prylar. Jag har ju precis det jag behöver nu. Sedan spelar det väl roll att jag faktiskt inte hittar nått av intresse heller.

Hur är det med dig syrran? Känner du dig lika mätt som jag gör?