11 april 2013

Säkra tant-tecken

Tycker mig börja märka på att jag är närmare 50 än 30 när jag ser vilka saker jag attraheras av. Guldkrusidullig klocka i ateljén och prickig plastbård i köksskåpet. Fast jag har nog varit tant hela livet i så fall, för det här är saker som jag alltid har gillat.





Foto © AL

9 april 2013

Sockerskålssubstitut

Jag har tidigare pratat om min kaffeservis som en gång varit farmor och farfars, Rosenthals klassiska Form 2000 formgiven av Raymond Loewy. Till min stora sorg så saknas sockerskålen (förmodligen har den gått sönder för länge sen) och utsikterna att hitta den på en loppis känns ju typ minimal. Nu har jag i alla fall hittat ett substitut, samma modell men med ett annat mönster, bruna löv och guldig ros.



Jag för nöja mig med det för stunden. Kanske hittar jag rätt sockerskål om ytterligare 15 år. Nästa utmaning blir att hitta alla andra delar till servisen; mattallrikar, sopskålar, karotter; såssnipa, vas, tekoppar mm. Wish me luck...

Så här ser mönstret ut på min kaffeservis, Margret Hildebrands dekor Gräser.


 Foto © AL

HÄR kan ni se en bild på sockerskålen. (Foto © Glasgalerie Jan Kilian)

6 april 2013

Bytt är bytt

Jag är inte mycket för byten hit och dit, att skicka paket på posten eller pyssla med försäljning på auktionssajter. Med tanke på hur få tillfällen och hur trista loppisarna kan vara här i norr, så tycker jag att sakerna kan få cirkulera i närområdet istället.
Därför är det lite förvånande att jag gjort ett byte nu. Jag fick 'Singoalla'-bestick från NilsJohan och Form55 fick en vas av Tom Möller. Jag är nöjd med mitt byte och jag tror det är samma känsla hos motbytaren. Bytt är bytt och kommer aldrig tillbaka.



Foto © AL

5 april 2013

Veckans kluring

Den här vasen (eller väldigt smala champagneglaset) har jag suttit och klurat över under veckan. Jag är rätt säker på att det är Orrefors glasbruk efter att ha sett en likadan i sandviksblått med Orrefors-etikett. Dessutom tycker jag att det luktar Nils Landberg om foten. Någon som tror annat är gärna välkommen med sin tankar.
Vacker är den i alla fall.







Foto © AL

4 april 2013

Textila böcker

Fyndade två textila böcker som man kan bläddra i för att få lite inspiration. Boken om trasmattevirkning ska yngsta syrran få och den andra boken ska jag behålla själv.

Nu ska jag läsa igenom alla blogginlägg jag missat sedan december. Det är mycket man måste ta igen när man har varit i vintervila.
 





Foto © AL