16 augusti 2008

Lotus Grå och Tebe

Det är dags att ta hem lite porslin från gömmorna. Min kaffeservis från farmor är redan nerpakad så därför inds jag inte fota av den just nu. Däremot kan jag visa faten från Rörstrand och Gustavsberg som jag fått efter tant H. Även om det är två olika serviser så passar dom ihop.

'Lotus Grå' från Gustavsberg gjord mellan 1958-70. Mönstret är designat av Bibi Breger (på Stig Lindbergs modeller). Jag har nu 5 flata och 4 djupa tallrikar. Jag gillar formen på djuptallrikarna. Dom är perfekta i storlek och djup. Fil och flingor blir extra gott i den tallriken.


'Tebe' från Rörstrand, gjord mellan 1960-69. Jag vet inte vem som ritat mönstret. Jag har 6 flata och 7 djupa tallrikar, 6 assietter, 2 uppläggninsfat (olika storlekar), 1 karott, 1 tillbringare och 1 såssnipa. Läste att det fanns en till storlek på karotten, en saladjär, kaffekoppar och -fat. Ska försöka hitta dom.
Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Så fina, gillar särskilt Tebe. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag oxå. Det känns så roligt att ha så många delar och faktiskt ha en liten chans att hitta flera delar utan att bli ruinerad.

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Vi letar efter just Rörstrand Tebe. Speciellt flata tallrikar. Inget du säljer?

  Mvh
  Markus o Nina

  markusdala@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Nä, tyvärr. Det är min favoritservis. Om jag någon gång vill bli av med dom så hör jag av mig.

  SvaraRadera
 5. Käkar också på "Lotus grå". Ärvde 5 tallrikar från Farmor. En crashade i köksgolvet, men fyra finns kvar och jag använder dem varje dag. Det är lycka det.

  SvaraRadera