13 november 2009

Jag kallar den för karaff

Hittade ännu en 'ISI'-karaff i veckan. Jag vet att det här är en "shaker" (jag säger det bara för att dom som gillar att komma med pekpinnar inte ska få en chans), men jag kommer aldrig att kalla den för det eftersom den är alldeles för tung för att kunna användas som en shaker. Dessutom så skulle den läcka om man började skaka en drink. Jag tror inte Lennart Andersson jobbat som bartender (vilket jag har) med tanke på hur opraktisk den är och med tanke på storleken (hur stora drinkar hade han tänkt att man skulle göra egentligen).
Men den är snygg. Och jag köpte den som sagt, även fast jag har en sedan tidigare. Den här är felfri, har etiketten kvar, är oanvänd (man ser att dom inte ens diskat bort prislappen undertill) och dessutom var kostnaden skrattretande låg. Förmodligen har någon fått den i present för 60 år sedan, stoppat den i ett skåp och aldrig använt den.
Karaffen jag har sedan tidigare kostade betydligt mer och är både skadad och etikettlös. Inte ville jag lämna kvar en felfri karaff åt någon annan. Ännu en Gullaskruf har landat i mitt stora köksskåp. Vad jag ska göra med den andra? Jag använder den väl som tillbringare eller nått annat praktiskt. Saker är till för att användas, det är min filosofi.

P.S. Jag sålde den andra shakern på en loppis.
Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Snygg! Jag har också två stycken, men ingen utan naggar tyvärr så om du vill bli av med en kan jag tänka mig köpa eller byta mot nåt!

  SvaraRadera
 2. Den jag köpte i veckan ska jag behålla. Min äldre tror jag inte du vill ha. Den har en mjölkig beläggning inuti som jag inte har tagit itu med och dessutom har den naggad kant upptill. Och proppen är inte fräsch, fast det syns ju inte när den sitter i kannan. Jag ska försöka använda bikarbonat och se om den är nått att ha.

  SvaraRadera
 3. De är ju jättesnygga som par.

  SvaraRadera
 4. Oki...man får pröva i alla fall :-)

  Mina båda proppar är naggade, därav önskemålet om fler :-) Båda shakerna är felfria annars...

  SvaraRadera
 5. Aha, det är proppen som behöver bytas ut. Jag ska hålla utkik åt dig om jag skulle se någon mer karaff eller -propp.

  SvaraRadera
 6. Schysst! Dom passar just nu bra som prydnad mest, men när det börjat släppa glasflisor i proppen har den ju en tendens att inte riktigt hålla tätt. Problemet är väl att propparna är slipade på plats till "sin" karaff, så det kan vara svårt att hitta enbart en propp som ska hålla tätt i mina karaffer.

  SvaraRadera