16 mars 2010

Keramik aus Deutschland

En blogg som jag verkligen gillar är Tusen vaser. Upplägget med bara västtyska vaser är roligt och all nyttig information har gjort mig nyfiken på ämnet. Jag blev så inspirerad av bloggen att jag började kolla in dom saker jag själv har hemma för att försöka hitta information ute i cyberrymden.
Tyvärr så är jag inte speciellt bevandrad i västtysk keramik eller det tyska språket, så jag vet fortfarande inte vart det lilla askfatet hör hemma. Men siffror kan jag läsa och stämpeln säger 1279/15.



Edit: Efter lite detektivarbete så hittade jag en bild på tyska E-bay på en vas från Dümler & Breiden med samma dekor. Mysteriet är löst.


Foto © AL och tyska E-bay

4 kommentarer:

  1. Visst är det kul med tyskt keramik! det finns ju ingen oändlighet på variationerna!Jag följer också tusen vaser med glädje. själv samlar jag på tyska golvvaser och försöker hålla mig till det...det är inte så lätt med tanke på att man hela tiden springer på billiga tyska saker...så vi får väl se när dagen kommer och jag köper min första lilla vas...

    SvaraRadera
  2. Jag har oxå varit nära att köpa mig en liten tysk vas, bara för att Tusen vaser har gjort det så intressant, men sedan insett att jag inte behöver samla på nått mer. Det räcker med det jag har...

    SvaraRadera
  3. Jeg har en vase i samme dekor som fatet ditt. Skal legge den ut på bloggen snart!

    SvaraRadera
  4. ooo, intressant. Det måste jag kolla in.

    SvaraRadera