1 september 2010

Tragiskt tråkigt på tygfronten

Det är så fruktansvärt tomt och tråkigt på tyghyllorna här i schtaan. Jag fattar inte varför. Har dom tygstopp i inlämningen eller är det så illa att folk fortfarande slänger textilier i soporna istället för att skänka bort dom?
Dom senaste månaderna har jag bara hittat ett fåtal tyger som varit värda att tas med hem. Det enda som finns att tillgå är miljarders av virkade dukar och fula 80/90-talsgardiner. Dom ligger där i hyllorna månad efter månad utan att bli köpta. Dess två tygstyckena är dom enda jag hittat.


Köpte även med mig två mönster på barnkläder.


Foto © AL

3 kommentarer:

 1. Anonym1/9/10

  Du skriver det jag har tänkt ett tag nu. Jag är ingen rutinerad fyndare, men har samlat på mig lite gamla tyger, och kan inte hålla mig ifrån tyghyllorna på secondhandställena jag tittar in på. Mitt senaste tygfynd, om jag bortser från fina broderade lakan, och 30-40-talsdukar var ett blommigt 70-tals-påslakan från ikea, där jag hade ett likadant fast helt urblekt. Det var kul.
  Ditt mönster på senaste inlägget är supercharmigt. Känner så väl igen stilen. Är det verkligen från 1955? (Jo, det står ju det) Skulle nästan lika gärna vara från 1965. Jag tror jag ska leta fram de mönster som jag har "lånat" från mamma. Tack för att du gör en fin och intressant blogg!
  Anita

  SvaraRadera
 2. Jag och syrran tackar och bugar för att du gillar vår blogg. Jag tror att 1955 är mönstrets nummer och inte årtal.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att tyghyllorna är lite urplockade för att göra storfynden. Men ibland blänker det till bland och då blir man så lycklig. Får sån lust att sy...

  SvaraRadera