1 november 2010

En gul Röda Klara

Jag har ett längre tag varit på jakt efter en Röda Klara från NilsJohan, men antingen har dom varit ofräscha och rostiga eller dyra av någon outgrundlig andledning. Till slut hittade jag mig en gul Röda Klara, vilket blir bättre i mitt kök eftersom röda saker lätt försvinner mot dom röda väggarna.
Jag kommer ihåg att farmor hade den röda varianten i köket och att jag alltid stod och vevade på den eftersom det var så roligt.Foto © AL

8 kommentarer:

 1. Åhh den är ju alldeles underbar! JAg är oxå på jakt efter en sådan.... men precis som du skriver så är de oftast ganska ofräscha, rostiga eller rent av trasiga.

  /Lotten

  SvaraRadera
 2. Hittade en svagt gul på loppis,
  helt felfri...
  5 :-
  Inte underligt man älskar loppisar!

  Hur många nya designade konservöppnare som kommer ut på marknaden finns det ingen bättre!

  Har en sorglustig historia om röda klara,
  en helt sann!
  En gullig farbror på boendet för demen,ta som tidigare alltid tyckt om att fiska, satt på sitt rum och vevade med konservöppnaren och trodde (på fullaste allvar) att han satt vid sjön och vevade in fisk.
  Och han var så lycklig!

  Ha en riktigt go måndag!

  SvaraRadera
 3. Fin historia. Jag anar att jag kommer bli likadan med tanke på att jag både gillar att veva på konservöppnaren och dessutom älskar att fiska...

  SvaraRadera
 4. De där är så härliga, så många minnen!
  Vi hade en röd när jag var liten, så fort man vevade på den kom vår katt rusande i hopp om att det var dags för lite blötmat. :)

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Det kan jag tänka mig.

  SvaraRadera
 6. Jag har inte sett den i gult, bara så snygg. Jag har den i rött,orange och blått.

  SvaraRadera
 7. Precis som Trillivippa skriver kom också vår katt när man vevade på Klaran. Vår var grå och hette Nya Klara. Jag borde kanske skriva "heter" eftersom jag fortfarande har den kvar, fast i lite slitet skick.

  SvaraRadera
 8. Ja, vilket minne som kom upp när du, Trillvippa, skrev det där om katten. Precis så var det. Katterna som kom och mjauade så fort man öppnade en burk.
  Jag hittade en sån här idag på loppisen, men den var riktigt kladdig, så den fick ligga kvar.

  SvaraRadera