15 december 2010

Blå eld i rött

Ett mycket trevligt köp i helgen var två stycken röda tallrikar från Rörstrands serie 'Blå eld' av Hertha Bengtson. Jag har vita tallrikar sedan tidigare och ett blått uppläggningsfat, men jag trodde aldrig jag skulle hitta röda tallrikar på en loppis. Jag är väldigt glad för det, för det har stått på min önskelista hur länge som helst. Nu gäller det bara att hitta fler tallrikar.Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Det är bara att gratulera! Tycker att det är omöjligt att hitta Blå eld till vettiga priser och har än så länge bara en liten vit assiett och en blå sockerskål (som är så mörk så man knappt ser mönstret). De här röda är jättesnygga!

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket fynd! Jag har länge spanat efter dom röda tallrikarna.... inte ens de vita eller blå har jag hittat ;-)

  SvaraRadera
 3. Danjel15/12/10

  Och så lagom till jul ;)

  SvaraRadera
 4. De röda är verkligen läckra. Vi har tallrikar i rött men letar efter fat och skålar. Lite ovanligare är ju den här färgen.

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Jag hittade 4 st vita assietter för 15 kr/st för ett par år sedan. Nu står de i min samling.

  Planen är att ha blå eld som helg/fin-porslin och UEs sparta som vardagsporslin. Jag är inte riktigt där än men jobbar på det...

  Jag har dock inte riktigt tagit de röda/rosa till mig. Diggar bäst blå och vit.

  SvaraRadera
 6. Jag har samma plan som dig, att göra Blå eld till mitt finporslin. Har aldrig träffat på blå tallrikar i mitt loppissökande. Tyvärr är det väldigt sällan man ser nått av Blå Eld.
  Mitt vardagsporslin är Lotus Grå och andra udda Rörstrandare.

  SvaraRadera