9 april 2013

Sockerskålssubstitut

Jag har tidigare pratat om min kaffeservis som en gång varit farmor och farfars, Rosenthals klassiska Form 2000 formgiven av Raymond Loewy. Till min stora sorg så saknas sockerskålen (förmodligen har den gått sönder för länge sen) och utsikterna att hitta den på en loppis känns ju typ minimal. Nu har jag i alla fall hittat ett substitut, samma modell men med ett annat mönster, bruna löv och guldig ros.Jag för nöja mig med det för stunden. Kanske hittar jag rätt sockerskål om ytterligare 15 år. Nästa utmaning blir att hitta alla andra delar till servisen; mattallrikar, sopskålar, karotter; såssnipa, vas, tekoppar mm. Wish me luck...

Så här ser mönstret ut på min kaffeservis, Margret Hildebrands dekor Gräser.


 Foto © AL

HÄR kan ni se en bild på sockerskålen. (Foto © Glasgalerie Jan Kilian)

3 kommentarer:

 1. Ja, Form 2000 är en riktig klassiker! Den producerades väldigt länge och i stor mängd, sa man stöter ofta pa delar ur den här i Tyskland, ibland även till ett bra pris. Ska halla ögonen öppna efter en sockerskal med "din" dekor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, håll gärna ögat öppet åt mig. Chansen att hitta den här i Sverige är liten eller så skulle det ta väldigt lång tid innan den dök upp. Det är inte speciellt ofta man ser Form 2000 överhuvudtaget.

   Radera
 2. Inget för min del här ;)

  SvaraRadera