2 november 2013

Äldre än Berlinmuren

Men jösses, nu måste jag komma igång med fyndbloggandet igen. Jag har en lång lista på saker som är ovisade. Jag ska försöka att göra åtminstone 1 inlägg i veckan från och med nu. Om jag lyckas är en annan fråga. Viljan är god, men köttet är svagt. 

Veckans inlägg handlar om ett "UFO", dvs en för mig okänd porslinsvas. Innan någon börja tjoa om att det här är en tysk vas gjord på 70-talet så säger jag igen, den är av porslin inte keramik. Den kan ju vara tysk ändå, men den här vasen är äldre än Berlinmuren (1961 för dom som inte vet). Mer åt 100 år än 50 skulle jag vilja påstå. Vasen kan även bara tjeckisk, svensk eller nått annat europeiskt land.

Om det är någon som har en susning så kom med förslag. Förutom tyskt 70-tal då. Eller att den är nygjord, för det är den inte. Den här vasen har varit med ett tag, det ser jag både inuti och undertill. Låter jag snäsig, trubbig och irriterad? Det beror på att jag har migrän och allra helst skulle vilja slå mig själv i huvudet med en klubba. Smell ya later!

Edit: Enligt information från kunnigare folk än mig, så är det flintgods och inte porslin. Och jag håller givetvis med eftersom jag inte ser skillnaden. Nu ska jag googla flintgods och lära mig mer. Tack för informationen.

Edit: Jag hittade svaret av en slump. Vasen kommer från Tjeckoslovakien. Jag surfade förbi en vas i en annan form, men med exakt samma dekor och den var stämplad Czecoslovkia. Rena rama turen. 

Foto © AL (Det är vasen som är lite sned, inte jag som beskurit snett.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar