31 oktober 2009

Assietter från Gullaskruf

Dom här assietterna hittade jag för nån månad sedan (har bara inte idas sätta in bilden). Jag förstod direkt jag vände på dom och tittade på undersidan att det inte var något nytt fabrikstillverkat glas. Det kändes både på tyngden och på slipningen. När jag kom hem och undersökte faten närmare under kökslampan så såg jag märken efter Gullaskrufs-etiketter som en gång suttit där. Hallelulja! Snygg färg.Foto © AL

3 kommentarer:

  1. Fantastisk färg! Har aldrig hittat några assietter som jag kunnat identifiera som Gullaskruf tyvärr, bara Reffla-lyktor, och det är tack vare er blogg! Jag hittade en låg lykta i serien igår, den hade en nagg, men jag köpte den ändå eftersom den var en sån underbar blå färg! Den dyker upp i bloggen så småningom!

    SvaraRadera
  2. Det var en ren slump att jag såg märket efter etiketten. Det är bra att Gullaskruf har en så annorlunda etikett att man kan tyda formen.

    SvaraRadera
  3. Vacker färg, känner att jag har mycket att lära om Gullaskruf, har aldrig hört talas om det förut. Har en grön kanna med lock som jag har förstått är G.

    SvaraRadera