16 maj 2009

Mönster till barnkläder

"Lättsydda småbarnkläder", en bok från 1972 med rätt fina mönster. Tyvärr var inte arket med mönsterbitarna med, men jag kan nog få användning för boken ändå. Jag hittar kanske arket senare.


Hittar alltid gamla mönster när jag är i Kalix. Jag hittade några tyger igår, men har tyvärr inte kabeln till digitalkameran med mig, så dom bilderna får vänta ett tag.



Foto © AL

12 maj 2009

Hutlösa priser på loppisar

Nu suger det i min loppistarm igen. Jag har inte hunnit vara på någon bra på flera veckor. Men snart kommer ni ju hit så då får vi åka till Erikshjälpen eller den i Uddevalla. Vilken väljer du? Jag tycker alla loppisar i stan som jag kan slinka in på under lunchen har för höga priser. Ok om det är något fint men "vanliga saker" ska man inte ta ockerpriser på. Då kan de få ha kvar sina saker. Det enda som jag fyndar är ett barnplagg här och där och det är ju inget att sätta in bild på =). Vecka 29 ska jag ha loppisbord i Kalix. Jag ska sälja mest barnkläder och leksaker och lite annat jag kommer att hitta. Vad tror du ska du ha ett bord? Vi längtar efter er och Linus har bokat underbädden till dig.

11 maj 2009

Att fixa till Rosarium

Fick en kommentar med en fråga om hur jag gjort när jag fixat till mina Rosarium (rosengömmor).

Jag gjorde som så att jag tog bort den gamla gummiringen på glasbubblan (vissa ramlade i bitar direkt jag tog i dom), tömde ut det gamla vattnet och diskade ordentligt både kulan och blommorna.
När jag fyllde upp kulan igen så använde jag T-vatten, ett avjoniserat vatten som man använder till batterier, ångstrykjärn och finrengöring av tex glasögon. Finns att köpa på vilken bensinmack som helst för 20 kr/flaskan. 2 flaskor räcker till en normalstor kula. Min största roskula behövde 4 flaskor vatten (vilket blev en rätt dyr kula i slutändan).
När jag fyllt på med vatten så använde jag silikonlim avsett för akvarium för att försegla botten med glaskanten. Det var kladdigt och luktade skumt, men det fungerade utmärkt till ändamålet.
Efter det att limmet härdat så satte jag fast svart, elastiskt el-tejp längst ner på foten för att få snyggare limkanter och för att efterlikna den gamla gummiringen. Det blev riktigt bra i slutändan.
Så gjorde alltså jag, men det finns säkert andra varianter.

4 maj 2009

Röd lackväska

Hur snygg som helst och perfekt storlek. En bra start på fynd-veckan.



Foto © AL