14 december 2010

På tal om koppar

Istället för att köpa min koppar på Coop, så fyndar jag på Kupan. När jag hade folk hemma senast så konstaterade jag att jag faktiskt inte hade bra tekoppar och jag gav mig ut på jakt bland loppisfynden. Drömmen är ju att hitta mer Otso från Arabia, men i brist på dom så hittade jag 2 fat och 3 koppar från Stavanger Flint.

Att komma fram till att porslinet var Stavanger Flint var inte lätt. Först gick jag på känslan bara, "det här känns norskt", sedan började jag kolla under faten och hittade en så svaaaaag stämpel att den knappt syns. Ser ni den på bilden längst ner till höger? Sedan började jag googla och såg en kopp med likadant öra och till slut dök informationen upp. Formgivaren är Inger Waage, serien kallas Sera, årtalen 1970-79 och tillverkaren är Stavanger Flint.



Foto © AL

4 kommentarer:

  1. Jättefina muggar, gillar verkligen Inger Waages dekorer.

    SvaraRadera
  2. Dessutom så var dom väldigt "användarvänliga" och hade perfekt storlek för att dricka både te och kaffe. Precis det jag var ute efter i ett vardagsporsli.

    SvaraRadera
  3. Fina! Jag kommer gärna och sörplar ingefärste ur dem.

    SvaraRadera
  4. Anonym15/3/12

    Lite lustigt - sökte på Sera åt en kompis, som just sade att mina Otso var så fina men att hon samlar på Sera, och då kom jag in på din sida - som söker Otso :D

    Söker du fortfarande Otso? Har lite som jag inte behöver längte :) Mejla i så fall på lina (a) udda.ax Mvh Lina

    SvaraRadera