2 april 2011

Utmärkta krukfat

När jag satte igång med frösådden så märkte jag hur lite fat det fanns i min kruksamling. Det är lite lurigt att hitta svarta krukfat här i stan (det verkar som att alla frågar efter dom). Istället fick jag börja rota efter udda kaffefat, vilket inte var så lätt heller eftersom Second Hand-affärerna tror att jag vill betala tjugor istället för enkronor (men där trodde dom fel).
Dessutom så var alla fat så fula och det klarar inte en estet som jag, inte ens om faten göms under krukor. Jag hittade två fat som jag tyckte var tillräckligt fina för att få ynnesten att bo hemma hos mig (jag hoppas ni förstår att jag är lite ironisk mot mig själv). Tur att jag ska norrut på onsdag, då ska jag rota efter krukfat och kaffefat på loppisarna.

Först hittade jag ett sött litet fat med rosor från Eschenbach Bavaria. Jag är väldigt förtjust i småblommiga saker, så det fatet passar mig utmärkt.


Efter det hittade jag ett typiskt 50-talsfat med ränder i grått och gult. Det visade sig vara ett fat ur serien 'Duett' från Gustavsberg. Jag har faktiskt missat den här serien av Stig Lindberg. Den kanske är lite för diskret för min smak. Men som krukfat är det riktigt snyggt.


När jag kom hem fick mitt udda 'Lotus gul'-fat offra sig för den goda saken skull. Nöden har ingen lag. Nu blir det till att rota vidare i loppishögarna. Det ser så taffligt ut med plastlock under krukorna.


Foto © AL

2 kommentarer:

  1. Snyggt att blanda udda kaffefat som krukfat, kan vi inte få se en bild på det slutgiltiga resultatet?
    Och jag tycker att krukfat är en nog så fin plats för ett Lotus-fat, hellre det än att det bara ligger instängt i ett skåp.

    SvaraRadera
  2. Första besöket för mig, men jag gillar bloggen och återkommer snart!

    SvaraRadera