28 juni 2009

Eventuellt en gulvvase från Holmegaard

Innan jag surfar vidare så tänkte jag få visa ett av mina finaste fynd. Något jag skulle rädda om huset började brinna. Den här flaskan köpte jag för några år sedan utan att veta vad det var och långt före jag började intressera mig för vem eller vilka som gjort vad. Det hände på den gamla goda tiden då Myrorna hade låga priserna.Min stolthet på fönsterbrädan. Jag tror att det är en Gulvvase från Holmegaard, men jag är inte helt säker eftersom det både finns italienska och engelska versioner. Den här vasen är ca 30,5 cm hög och har en tillhörande glaspropp. Den är helt felfri. Och jag är helt seriös, skulle det börja brinna så skulle den här vara bland det första jag skulle rädda.

Edit: Syrran kommenterade storleken på vasen när hon såg den på riktigt och då förstod jag att man kanske inte förstår hur stor den är. Eftersom jag inte hade den klassiska tändsticksasken att tillgå så fick jag använda mig av en tändare.Foto © AL

4 kommentarer:

 1. Vilket fynd, det var den snyggaste färgen jag sett på dessa vaser. Hoppas du fick mitt mail med reklamen :)

  SvaraRadera
 2. Jag har en Lisa Larsson burk som jag skulle rädda om det brann. Har flyttat mycket och det är det enda som INGEN får röra. Den har packats in i lager av bubbelplast och varsamt förflyttas från hem till hem:)

  SvaraRadera
 3. Ja, jättetack för mailet.

  SvaraRadera
 4. Jag surfade in på din blogg och kollade på burken. Väldigt ovanlig. Och rolig. Jag förstår att du gillar den.

  SvaraRadera