30 november 2011

Extra kupa till favoritlampan

Jag har hittat en extra kupa till min favoritlampa. Jag har i flera år varit rädd för vad som skulle hända om jag av misstag slog sönder den orangea kupan. Men nu behöver jag inte vara rädd längre, för den röda kupan är precis lika fin. Det finns ingen mysigare lampa. Jag har ingen aning om tillverkare för jag kan inte tyda krumeluren undertill (det ser ut som ett M och en blixt).I år ska min lampa få vila under december, för jag har otroligt nog fått tummen ur och hängt upp julstjärnan istället. Jag har fortfarande inte bestämt mig för att jag ska göra grönt eller rött tema i fönstren under jul. Vi får se.


Jag har även köpt 3 små hyacinter. När jag kom hem insåg jag att jag inte hade några hyacintvaser, otroligt nog, trots att jag har en rätt stor samling med vaser. Men jag gav mig inte, för jag gillar inte den traditionella "mossplanteringen", utan provade med olika dricksglas istället. Resultatet blev dom gröna glasen med smal fot, vilket gör att knölen sitter fast utan att röra vid vattnet.


Foto © AL

3 kommentarer:

 1. Din favoritlampa var verkligen jättesöt, förstår att du är extra rädd om den. Har nog aldrig sett en sådan förut.

  Smart idé med hyacinterna! Såg en som hade satt dem i glasburkar med lite stenar i botten, tokfint det också! kolla här: http://annlouise-sjostrom.com/2011/november/hyacintpiff-i-gammal-glasburk.html

  SvaraRadera
 2. Jag kollade länken och det var jättsnyggt med hyacinten i en burk. Den idén måste jag spara till nästa jul.

  SvaraRadera
 3. Vilken lycka att du hittat en extra kupa, det är alltid bra med en reserv när det är något man tycker extra mycket om!
  Och din variant med hyacinter var riktigt smart, väldigt snyggt i just de här gröna glasen dessutom.

  SvaraRadera