5 december 2011

Supernöjd över mattinköpet

Att hitta fina och fräscha plastmattor från 50-talet för en billig peng är inte det lättaste. Men jag har lyckats. Den här röda mattan hittade jag för ett tag sedan och den är i väldigt fint skick, vilket får mig att tro att den inte har använts.


Väldigt ofta kan gamla plastmattor var i dåligt skick och det brukar det se ut som att någon tuggat på fransarna så det bara finns stumpar kvar. Om fransarna är vita och fluffiga då kan man nästan räkna ut att mattan aldrig använts. Det är sällan man får varpen vit när man tvättat mattan. I det här fallet så var fransen helt orörd. Man kan väl påstå att jag var supernöjd när jag gick från Kupan.


Foto © AL

P.S. Det snöar faktiskt idag. Allt blev plötsligt så tyst och vitt där ute.

6 kommentarer:

 1. Men hur kan du veta att den är just från 50-talet???

  SvaraRadera
 2. Det är en annan kvalitet än dagens plastmattor. Den här mattan kommer förmodligen hålla i 50-60 år och inte som ex Pappelinas mattor som går sönder efter 2 år. Mönstret och färgerna är dessutom väldigt mycket 50-tal.

  SvaraRadera
 3. Den är verkligen supersnygg!! Grattis :)

  SvaraRadera
 4. grattis till mattan, mycket snygg!

  SvaraRadera
 5. Väldigt fin, kvaliteten lyser i bilderna.

  SvaraRadera
 6. Jättefin! och jag håller med om att det är svårt att hitta riktigt fräscha med fransar i fint skick. Jag håller hårt i min blå-grå-gröna som jag fyndade för 50-lappen på Dalaturen i somras. :)

  SvaraRadera