27 januari 2012

Den första delen av Gratina

Bloggen får vara vit ett tag nu. Tills jag bestämt mig för vad som ska hända. Det är som när man målar, man måste ha en vit tom grund att börja med.

Det här ugnsformen tillhör serien 'Gratina' från Rörstrand (Gunnar Nylund). En av mina favoriter, mycket pga den isblåvita färgen på insidan och den röda färgen på utsidan. Färgkombinationen är perfekt.
Det här är för övrigt min första del i 'Gratina'. Det är sällan jag ser delarna och då är dom antingen dyra eller i fruktansvärt skick. Den här formen hade ett bra pris och ett relativt bra skick (dvs inga flisor, sprickor eller gammalt inpyrt matfett i glasyren), vilket dög alldeles utmärkt åt mig. Lite glasyrskavanker står jag ut med.

Foto © AL

3 kommentarer:

  1. vilken härlig röd färg på gratängformen och den ser ju fräsch ut. Lycka till med bloggeriet;)

    SvaraRadera
  2. Jag har nog några delar, en rund ugnsform och nåt mer, dessutom några lock ifall du hittar skålar/askar, säg bra till om du behöver :-)

    SvaraRadera
  3. Jag ska definitivt säga till om jag behöver. Just nu har jag bara det här fatet. Hittar jag askar/skålar utan lock så vet jag vart jag ska vända mig. Just nu vet jag inte ens om jag ska samla på den här serien. Det får bli slumpen som styr. Hittar jag mer delar, då blir det mer seriöst.

    SvaraRadera