26 januari 2012

Omärkta Rörstrandare

Jag har köpt tre omärkta tallrikar som jag tror är från Rörstrand. Det är exakt samma tallriksmodell som till 'Tebe', 'Pomerans', 'Johanna' etc. Jag är väldigt förtjust i just den här tallriksmodellen, trots att den lätt blir kantstött.
Jag vet ingenting om dekoren, men anar att den är namnlös. Porslinsbloggarn tror att det kan vara Gunnar Nylund som skapat tallriksmodellen. Jag tror inte att tallrikarna är från en andrahandssortering, för dom är i tipptopp skick. Inte en skråma på glasyren. Någon som vet mer? Namnlöst? Dekorexperiment?
Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Den har en himla fin form tycker jag! :)

  SvaraRadera
 2. Tycker jag med :-)

  SvaraRadera
 3. Snygga! Jag tyckte även om dekoren!

  SvaraRadera
 4. Kolla min kanna i det här inlägget. Samma dekor, och i kommentarerna bekräftar någon att det är Rörstrand. Kul att se tallrikar med dekoren också :)

  http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/2011/07/fredagsmiddag-i-sodra-fororten.html#comment-form

  SvaraRadera
 5. Nä, vad spännande. Det måste jag kolla in på direkten.

  SvaraRadera
 6. Jag tror det är Nylund som gjort formen till tallrikarna, den kannan hos Jenny är formen av Stålhane, från en tidig 50-talsservis.

  SvaraRadera
 7. Intressant att veta. Jag försökte snoka reda lite om den där tallrikarna, men jag hittade ingen information. I servisboken så står det att modellen heter SF (i alla fall på servisen Amanda).

  Jag har den där kannan med andra mönster och gillar verkligen modellen.

  SvaraRadera