9 januari 2012

Retrojulklappar

Tänkte bara visa er tre retrosaker som jag gav bort till systrarna under jul. Jag har ju inte kunnat visa dom vid inköpstillfället. Sakerna jag själv fick i julklapp får jag visa er vid senare tillfälle.

Till den yngsta systern K hittade jag två gröna 70-talsglas från Luminarc (ej på bild) och en turkos skål från Flygsfors glasbruk. Den kändes som att Flygsforsskålens färg var precis i hennes smak, vilket det också var. Dessutom så meddelade hon senare att hon hade hittat en röd variant på Myrorna i sin hemstad.




Mellansystern M.N fick två keramikflickor eftersom hon har en förkärlek för denna sortens figuriner. Flickan till höger har DZ inristat undertill vilket är Dagny Zachrissons signatur. Den andra flickan har ingen signatur. Dessutom så gav jag henne tre svarta Aladinlampor från Höganäs eftersom hon, precis som jag, blivit väldigt förtjust i dom.






Foto © AL

12 kommentarer:

 1. Åh, den turkosa skålen var helt underbar!!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med! Helt underbar.

  SvaraRadera
 3. Så härligt att ge bort den här typen av julklappar! Gillar också den turkosa skålen.

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker färg på skålen!

  SvaraRadera
 5. jag kan inte annat än att hålla med fröken trillivippa. skålen var helt galet fint! :)

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt ÅR från mig, önskar dig många nya roliga fynd under året som kommer;)

  SvaraRadera
 7. Gott nytt år själv! Jag hoppas du fortsätter samlar till 2000 vaser.

  SvaraRadera
 8. läcker turkos glasskål. den hade gärna fått flytta in här!

  SvaraRadera
 9. Här kommer en fråga om skålen, så här 1 1/2 år efter att inlägget publicerades. :-) Vi har hittat en vit sådan skål på loppis och den har ingen märkning. Har den turkosa skålen någon märkning? Hur fick ni annars reda på att den är från Flygsfors? Vi har letat överallt och hittar ingen information om dessa skålar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan du hitta en bilde på skålen med etikett.
   http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?15927-Gissa-glasbruk-2

   Radera
  2. Tack! Vad kul att få bevis, jag och min man slog nämligen vad om skålens ursprung. Jag trodde Flygsfors och han trodde "något nytillverkat billigt". Jag vann! :-D

   Radera