29 maj 2012

Fin gåva från en go' vän

En go' vän kom med en fin gåva förra veckan, nämligen en rosa 'Aladin' från Höganäs (design Anne Nilsson). Nu skulle man kunna tro att en ljusrosa ljuslykta är något som jag skulle rata, men kolla in trion! Dom är ju som gjorda för varandra. Nästan som karameller (med en aningens bröstvarning på den rosa varianten). Den röda 'Aladinen' har jag köpt för länge sedan, men den vita är nyfyndad.

Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Jag har haft sex röda, en rosa, sex svarta och tre gråa Aladin. Men nu har jag inte kvar en enda.

  SvaraRadera
 2. Mäh! Varför? Fast det är klart, man kan inte ha kvar allt man fyndar. Jag har gett bort några till syrran som också gillar lyktorna. Har du sålt dina eller bytt mot annat?

  SvaraRadera
 3. Den där blir mer och mer populära har jag sett på bloggar men de är alltid rätt billiga på loppisar. Orkar man hålla på och tända dem med olja och sånt...tror inte jag skulle det.

  SvaraRadera
 4. Det var faktiskt riktigt fint. Har aldrig sett någon rosa förut. Jag har tre stycken vita, men de står bara i ett skåp. Gillar dem mycket, men jag känner mig helt enkelt inte som en vit människa. Så de passar liksom inte in någonstans hemma hos mig. Har så mycket vita väggar i mitt hem så jag vill ha färger på allt annat :D

  SvaraRadera
 5. Jag är definitivt ingen vit människa jag heller. Tyvärr så var jag "tvungen" att måla väggarna vita (inte kritvita dock) för att jag inte skulle dö av en färgöverdos när alla mina saker och gardiner är så sprakigt färgglada. En lite kompromiss med mig själv.

  Jag har mina Aladiner som runda karamellinstallationer i köket, men har aldrig tänt dom än. Jag hoppas jag kan göra det någon gång, men det känns som att dom passar bäst på en uteplats eller mysig balkong. Jag får ta ut dom i trädgården om det blir ett tillfälle.

  SvaraRadera
 6. Det braiga är att när man fyllt dem så brinner de länge innan man måste fylla på dem igen.

  Man ska ha kort, kort, kort veke och helst fylla på med ny lampolja innan den brinner slut helt. Låter man lampoljan brinna ut måste man hålla på och palta med veken, dra upp den en liten bit eftersom den brinner ner tills elden kvävs.

  Men köp en liten tratt. Annars är det helt hopplöst att fylla dem... och använd dem! Jag rekommenderar lampolja istället för tändvätska som det står under...

  SvaraRadera
 7. Bra tips! Har tidigare läst det där om att använda lampolja, vilket låter klokt. Jag ska definitivt testa mina lyktor.

  SvaraRadera