23 februari 2010

Zyklon av Cari Zalloni

Nu har jag fått ett svar (tack så mycket) på tidigare inlägg om vem som gjort den här vasen och vad den heter. Serien heter 'Zyklon', Cari Zalloni är formgivaren och tillverkaren Steuler. Jag hade en känsla av att den var tysk (västtysk visade det sig till slut). Nu ska jag gräva fram min gula och kolla om jag har gjort mig av med dom orangea och blåa vaserna. Har aldrig sett den här brons-guldiga glasyren, så jag måste leta lite mer information på nätet.Den som letar ska hitta. Här är min lilla gula vas i serien Zyklon. Storleken är 7x10 cm. Den guldiga vasen är 12x15 cm (med stämpeln 191/15). Den orangea och blåa har jag förmodligen sålt på nån loppis, vilket inte gör mig nått i slutändan. Jag var inte så förtjust i dom ändå. Däremot skulle jag gärna hitta mig en vit och en röd vas ur serien.Foto © AL

3 kommentarer:

 1. Danjel23/2/10

  Zyklon är den enda tyska vasen jag har fallit för faktiskt. Jag har ingen men dök den upp för en schysst peng skulle jag köpa ;)

  SvaraRadera
 2. Hittar jag mina andra vaser då får du köpa dom billigt, det lovar jag. Fast jag tror redan jag gjort mig av med dom. Det är så kallt i förrådet att jag inte vill gå och gräva i lådor.

  SvaraRadera
 3. Danjel23/2/10

  Nä det förstår jag! Du får väl hojta till om du hittar dem i framtiden :)

  SvaraRadera