1 oktober 2011

Liksvepningen är upphängd

Det pågår fönsterrenovering i min lägenhet och för att jag inte ska frysa ihjäl när jag sover så har jag hängt upp min "liksvepning", dvs tyget jag tänker ta med mig ner i graven. Så snyggt tycker jag att det är. Det var 2 år sedan jag fyndade tyget och det här är första gången jag hängt upp det.
Det är lite provisoriskt upphängt i väntan på att den riktiga draperistången. Jag tror faktikst att tyget ska få hänga upp ett tag nu, även när jag inte behöver skydd för kylan. Jag längtar efter mina fönster, så jag slipper få ont i korsryggen och nacken av draget. Jag längtar tills jag kan sätta tillbaka mina saker på sina rätta platser.
Foto © AL

11 kommentarer:

 1. Sagolikt vackert, jag förstår dig.

  SvaraRadera
 2. vi har precis gått igenom samma sak, fönsterrenovering alltså. varje gång man gick in i ett rum tänkte man "uj, måste stänga fönstret!", tills man kom på att det inte fanns några fönster att stänga. bra idé med det vackra draperiet där; både som skydd och prydnad!

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt tyg och det passade jättefint till det röda.

  SvaraRadera
 4. shiiiiit så fint! jag dör.

  SvaraRadera
 5. Ha..ha...underbar kommentar, liksvepning...jag vill bli svept i mina Saini Salonen tyger...:-) Sååå snyggt tyg! Du borde alltid ha det uppe!

  SvaraRadera
 6. Underbart tyg, så jäkla läckert mönster!

  Och fönsterbyte... burr... De började med det här för en månad sen ungefär. Nu är i och för sig nästan allt klart, bara en persienn i köket som saknas.

  SvaraRadera
 7. usch, det är aldrig roligt med ofrivillig renovering. när vi hade fönsterrenovering i somras satte de inte i fönstren på natten in mot gården, i köket, så då fick jag sova på köksgolvet! det var juni och ljust nästan hela natten och fåglarna kvittrade, så det kunde ha varit värre men jag bor på första våningen mitt inne i malmö, så..

  well well, mycket trevligt tyg i alla fall! känns lite inspirerat av josef franks "terazzo"..

  SvaraRadera
 8. Köksfönstrena är tillbaka men på måndag börjar dom med sovrummet. På sommaren går ju fönsterrenoveringar an, men på hösten är det inte så roligt i norrland när minusgraderna kommer på natten.

  Jag har också tänkt på Josef Franks tyg när jag sett mitt draperi. Klart inspirerad av det mönstret tror jag.

  SvaraRadera
 9. SJUUUKT snyggt tyg som jag gärna också hade sagt adjö till omvärlden i. Hoppas att dina fönster snart är klara!

  SvaraRadera
 10. Tyget är så snyggt att jag bara stirrar.

  SvaraRadera
 11. Jag har samma känsla själv. Jag brukar sitta och stirra på det rätt ofta.

  SvaraRadera