21 augusti 2012

Höstens inredningsfärger

Konstaterar åter igen att det är i Norrbotten man hittar tyger av intresse. Västerbotten sucks rent tygmässigt. Att höstens inredningsfärger i mitt hem blir orange, rött och brunt är bara att acceptera.

Först ut är två längder från Borås Cotton, 'Rio' av Helene Wedel. Dom tänkte jag mig i vardagsrummet. Jag är mycket nöjd. Ja, om man bortser från att dom kostade 10 gånger så mycket mer än vad jag vanligen betalar för tyg. Det var väl straffet för att man hittat alla andra tyger för tior och tjugor. Allt går i cirklar och jämnas ut i slutändan.Nästa tyg består också av två längder. Dom här ska få hänga i köket. Det känns som att även det här är ett Borås-tyg, men det är omärkt i stadkanten. Någon som vet?

Edit: Bekräftat som tyg från Borås.Tyget 'Isus' är formgivet av Barbara Brenner och kommer från finska Tampella för Intair. Tyvärr så hittade vi bara en längd, annars hade det blivit fint som gardiner.Sedan lite mindre bitar gardintyg. Nya kuddfodral kanske?

Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Snyggt. Det andra tyget kommer också från Borås, jag har ett likadant där det står på.

  SvaraRadera
 2. Tyg nummer två är mycket riktigt Borås-tyg. Anledningen till att jag vet det är följande:
  Min moster jobbade i deras butik på orten och innan de stängde (de rensade ut alla lager) så hittade de ett paket med två oöppnade påslakan i detta tyg, som jag fick köpa för 50kr! Det är fortfarande så nytt att det fortfarande, några år senare, inte är särskilt skönt - inte som andra gamla påslakan iallafall. Sen är väl inte det riktigt min favoritfärg heller...

  SvaraRadera
 3. Tack för informationen båda två. Nu kan jag vara säker på att det är ett Borås-tyg.

  SvaraRadera
 4. Åh, vilka härliga tyger!

  SvaraRadera
 5. Om du tröttnar på Helene W gardinerna så är jag snabb på att köpa dem! SUPERSNYGGA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du står först i kön när jag ledsnar.

   Radera
 6. Ååååååh, jag vill ha vartenda tyg här ovan! Brunt och oranget är den bästa kombinationen som jag vet. De två översta föll jag verkligen för! :)

  SvaraRadera