14 augusti 2012

Lockskål i tenn

Och på tal om djur. Jag har alltid varit förälskad i 1930-talet, ända sedan 20-årsåldern då jag köpte mina första grönglaserade Gefle-tallrikar, och dessutom så är jag inne i en period då jag skulle vilja att ha ett husdjur igen (men jag bor för litet). Förmodligen var det dom kombinationerna som gjorde att jag köpte den här lilla lockskålen (diameter 10 cm). Skålen är gjord i tenn och har en stämpel som skvallrar om att året var 1934.

Foto © AL

10 kommentarer:

 1. Åh, vad vovven såg förnäm ut! Kul modell!

  SvaraRadera
 2. Anonym16/8/12

  när man läser dina inlägg så undrar jag jämt vad du betalt för sakerna, kan du inte dela med dig mer av det? du verkar ju vara en riktig fyndare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir mycket tie- och tjugokronors fynd. Det är ju faktiskt dom fynden som är absolut roligast.
   Det är lite det som är grejen med mitt och syrrans fyndande, vi har gjort det till en utmaning att hitta fina saker som kostar lite pengar. En slags protest till dom som vill ha allt på en gång och är villig att betala hundra- och tusentals kronor för det. Fyndande får ta sin tid helt enkelt.
   Jag menar, saker är ju bara saker. Det är inget som du kan äta när du är hungrig, prata med när du är ledsen eller ta med dig i "efterlivet". Det är fint att få betrakta vackra saker en stund, men sedan är det ju faktiskt inte så mycket mer. En billig vas från Åhlens kan ju skimra lika fint som en 20.000-kronorsvas från Orrefors.
   Ibland betalar vi större pengar än en tjuga för sakerna. Som mitt blombord i string (än så länge ovisat i bloggen) som kostade 80 kr, vilket ju är ett fynd ändå. Syrrans tulpan-vas var nog i samma prisklass, men det var nått som hon verkligen ville ha.
   Man kan säga så här, det är inte marknadspriser vi betalar. Och absolut inte Tradera-priser.

   Radera
  2. Anonym24/8/12

   Tack för ditt svar, vi är nog ganska lika i vårt letande, jag älskar fina billiga saker och brukar hitta massa fina saker.. Allt som oftast blir jag förvånad över hur mycket fint det finns att fynda. Kul med dina fynd som kommer högre uppifrån landet, själv bor jag i skåne och många av fynden känns lokala, vi kanske kunde byta något någon gång :). Lycka till!

   Radera
 3. jag gillar också 1930-talstenn, trevlig lockskål!

  SvaraRadera
 4. Anonym19/2/17

  Har en likadan och undrar om du vet vad modellen heter? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, tyvärr har jag ingen aning om vad modellen heter eller vem som är tillverkaren. Jag antar att det är en ask för ringar eller manchettknappar, en sk nipperask.

   Radera