2 april 2008

Nätbutikens svada

Kände att jag nu i efterhand ville lägga in nätbutikens svada angående min prisjämförelse den 2 april 2008. Eftersom jag inte vill lämna ut deras adress (den får ni leta efter själv) så får ni läsa hela deras inlägg på det här sättet. Läs och njut.

"Nä nu är vi faktiskt trötta på det här!!!

Det finns en massa folk som tror de vet allt i världen och som skriver en massa felaktigheter och lögner i sina bloggar. Alla råkar väl ut för detta, men man blir ändå lika trött varje gång. Ett exempel som vi stötte på är bloggen "Skynda Fynda". Det som gör just detta påhopp extra irriterande är att det inte bara är riktat mot oss utan indirekt mot en av våra kunder.

Personen som står bakom bloggen passar på att idiotförklara den kund som köpte ett dominoaskfat av oss för 1050kr. Personen skriver vidare att sådana askfat kostar 500-600kr och har gjort så de senaste 10 åren. Hon/han passar samtidigt på att länka till Auktionshuset Metropol för att bevisa att priserna brukar liggar på bara några hundra. Men det här är ju rent struntprat!!! Alltså, om askfatet klubbades för 550kr får kunden betala 720kr efter avgifter (20%+60kr). Blir klubbpriset 600 blir det faktiska priset nästan 800kr. Att vi i en butik tar 35-45% högre pris än på ett auktionsverk tycker vi inte är konstigt. Vi har ju valt ut våra produkter, köpt in dem, rengjort etc. Och vi måste ju betala rimliga priser när vi köper in. Om vi skulle ta 500kr för ett dominofat undrar jag vem som skulle vilja sälja ett sådant till oss för sisådär 250kr? Vi tycker i alla fall inte att det känns ok att bara betala någon ettpar hundra för något som är värt betydligt mer.

Men, men... att folk skriver felaktigheter i bloggar är ju ingen nyhet. Men det vore ju trevligt om folk tänkte till en smula innan de skrev en massa som de egentligen inte verkar veta någonting om."

Inlägg nr 2 i deras blogg efter att jag ändrat mitt inlägg så att dom stackarna inte skulle känna sig utpekade:

"En liten uppdatering

Nu har visst nedanstående blogg tagit bort nästan hela texten om oss. Vi menar fortfarande att man faktiskt måste tänka på vad man skriver även i en blogg och att det inte är ok att skriva felaktiga påståenden och påhopp och sedan inte ens stå för det. Naturligtvis är det tillåtet att tycka vad som helst och även att skriva sina åsikter på internet, men då måste man väl för tusan också vara beredd att själv få kritik för det man skriver. Grejen är den att det inte är första gången falska anklagelser har skrivits om oss på internet, exempelvis har vi kunnat läsa att vi köper våra saker på Röda Korset på andra sidan gatan och att de därför inte har några bra saker kvar på grund av oss. Sanningen är den att vi inte handlar någoting till butiken överhuvudtaget från secondhand-affärer i Jönköping!!! Visst - den som ger sig in i leken får leken tåla men grova felaktigheter blir man faktiskt riktigt irriterad över."


Visst är det härligt att någon sitter och bryr sig så mycket? Att man som affärsidkare är så känslig att man inte klarar av att bli jämförd prismässigt? Är man in rätt bransch då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar