8 juli 2009

Färglöst glas

Lite bilder på fyndat glas kanske? En skål med droppar i klart glas. Om den är från Lindshammar är jag osäker på eftersom Alsterbro gjorde liknande glas. Jag skulle sats min slant på Alsterbro glasbruk.


En liten 'ISI' av Lennart Andersson från Gullaskruf. Det är sällan jag hittar i någon annan färg än klart glas. Förutom gröna då.


En 'Sunflower' på 10 cm av Göran Wärff från Kosta. Nu börjar jag ha några stycken.


Foto © AL

5 kommentarer:

 1. ...här finns det ju fin fina saker!!!
  Jag måste komma och se din "nya lya"
  Kram igen från Patricia

  SvaraRadera
 2. Tvåan på bild 1 som du kallar ISI är inte ISI...refflingen är alldeles för grov, har två såna och massor av ISI, och Gullaskrufs-experterna på PES har sagt mig att denna icke är äkta vara...mycket lika förutom refflingen!

  SvaraRadera
 3. Jag tror det har mer med fotograferingen av kuben att göra än hur den ser ut i verkligheten. Den är precis likadan i refflingen som mina andra ISI:sar.

  SvaraRadera
 4. Ja, ögat kan luras av bilden såklart...jag har två vaser som ser ut som din ISI på bilden, jag trodde det var ISI till jag såg min första ISI, skillnaden var markant. Jag har dock sett de färgade ISI-kub-vaserna du visat, de är det inget tvivel om, så då kan vi glömma kommentaren :-)

  SvaraRadera
 5. Nä, den kommentaren var intressant, så den får stanna kvar. Jag har aldrig tänkt på att det finns Isi-liknande kopior. Jag tror att jag vet vilka du menar och ska hålla utkik efter dom för att kolla lite extra på strukturen.

  SvaraRadera