29 oktober 2010

Gröna ljuslyktor

Just nu sitter jag och letar info efter dom här ljuslyktorna jag hittade i Lulä. Jag har kollat på bilder från Pukeberg, Riihimäen och Fåglavik där det finns glas som påminner om lyktorna, men ingen av dom är exakt lika. Det är bara att fortsätta forska.

Edit: Dessa lyktor är från Sea glasbruk och det ska finnas en tillhörande träställning. Låter logiskt. Formgivaren är Rune Strand.Foto © AL

8 kommentarer:

 1. Vad roliga de var

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är också på jakt efter info om dessa lyktor. Har några gröna, en gul samt en ofärgad (http://odd-little-things.blogspot.com/2010/05/fler-okanda-ljuslyktor.html) Jag gissade först också på Rihimäen men är lite lur på att de kan komma från Sea (?) - har sett en skål som påminner om lyktorna. Om du klurar ut tillverkaren får du gärna meddela mig också!
  PS. Vilken intressant blogg du har - jag gillar!

  SvaraRadera
 3. Om jag får reda på nått så informerar jag dig direkt. Har kollat in din lyktor och det var intressant att se färgerna. Ska kolla in Sea, för det tipset var inte alls dumt.

  SvaraRadera
 4. Jag har dessa ljuslyktor och på den medföljande träställningen till ( som ska vara under) är märkt med Sea glasbruk.

  SvaraRadera
 5. Ah - tack för att du skickade vidare tipset! Har sett någon med träställning tidigare, men jag tycker nog att de är finare utan :) Undrar vart alla träställningar har tagit vägen förresten. Jag ser dem oftast utan.

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig sett ljuslyktan tillsammans med en träställning, så jag är rätt nyfiken på hur det ser ut.

  SvaraRadera
 7. Rune Strand - Sea Glasbruk

  SvaraRadera
 8. Anonym19/10/15

  Det är som Loan redan skrivit, Rune Strand, Sea Glasbruk. Jag bara bekräftar. =) Denna modell finns som fyrkantiga och åttakantiga vaser, skålar i små och riktigt stora storlekar samt ljuslyktorna.

  SvaraRadera