7 februari 2012

Bland det sötaste

Den här söta lilla sockerskålen och gräddkannan är jag riktigt glad över att ha i min samling. Dom tillhör Lennart Anderssons serie 'Randi' från Gullaskruf glasbruk. I vanlig ordning frågade jag syrran M.N om hon var intresserad eftersom hon gillar Lennarts alster, men den här gången fick jag till min stora glädje behålla dom själv.
Som alltid så kom sakerna till användning direkt dom landade i mitt hem. Att min filosofi är "saker är till för att användas" är väl ingen hemlighet. Klarglas kan i vanliga fall vara lite tråkigt, men inte när det kommer från Gullaskruf.
Foto © AL

10 kommentarer:

 1. Mycket snygga, gillar Randi men skulle önska att den fanns i lila. ;)

  SvaraRadera
 2. Jättefina! Skulle använda dem varje dag om jag hade såna godbitar.

  SvaraRadera
 3. Ja dessa är i alla fall allt annat än tråkiga. Jättefina tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Oerhört snygga! Piffar upp vilket kaffebord som helst! :)

  SvaraRadera
 5. Synd bara att gräddkannor blir så opraktiska bara, om man som jag vill ha en halv liter mjölk i espressokaffet. Fast man kan ju använda dem till mindre mängder salladsdressing om inte annat.

  SvaraRadera
 6. Har gått igenom erat arkiv och ser att du gillar Vineta lika mycket som jag, men jag hittar dom så sällan på loppis här i stan (Ske-å). Har du något bra fyndarställe jag missat?

  SvaraRadera
 7. Jättesnygga! Jag har en grön Randiskål som jag gillar jättemycket, mönstret är så fint.

  SvaraRadera
 8. Johanna: Nä, inga hemliga ställen. Har hittat dom flesta på Kupan och på Pingstkyrkans loppis bakom OK på Kanalgatan. Om du inte har varit till loppisen i Bureå på söndagarna så tycker jag du ska fara. Dom brukar har riktigt fina saker till bra priser.

  SvaraRadera
 9. det är en mycket trevlig serie, och du har helt rätt i att klarglas kan vara lite trist ibland men inte om det är från gullaskruf! jag har en skål i randi, som jag uppskattar mycket. :)

  SvaraRadera
 10. Jag har dem i rött och älskar dem! Inte så ofta det ges tillfälle att använda dem dock...

  SvaraRadera