2 februari 2012

Bestickrotare

Jag har blivit bestickrotare när jag går på loppis. Jag är alltid på jakt efter bestick med svarta skaft, speciellt NilsJohan eftersom jag samlar på 'Singoalla' av Adam Thylstrup. Den senaste tiden har jag hittat både 'Singoalla' och andra intressanta modeller.


Favoriten bland besticken är nog en liten smörkniv med svart skaft (som inte är NilsJohan). Har även hittat en 'Betina'-gaffel, en liten gaffel märkt Gense som visade sig vara från Folke Arströms serie 'Facette' och så lite andra udda bestick som man kan ha när man bjuder på buffé (vilket har hänt typ... aldrig).Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Så snygga att duka med, passar till allt.

  SvaraRadera
 2. Gafflarna är Betina.

  Jag samlar också på mig av Singoalla, de är väldigt snygga. Jag har dock för få av de fullstora besticken, men väldigt många av de mindre gafflarna och knivarna...så kan det bli ibland. Jag har även några delar i lite andra färger, blågrå, vinröda och nån fler färg.

  SvaraRadera
 3. Jag har singoalla i gult och det är klart en favorit som funnits i mitt familjehem så långt jag kan minnas men som jag tog över när det skulle köpas nytt. Glad blev jag för det.

  SvaraRadera
 4. Benny: Även jag hittar mest smörgåsbestick och dessertskedar. Men då är dom å andra sidan oftast som sprillans nya eftersom dom inte har använt speciellt ofta.

  Maria: Jag önskar att jag någon gång hittar Singoalla i färg, men jag tror att det är sånt som folk behåller själva istället för skickar iväg till loppis. Lyllos dig som har gula.

  SvaraRadera
 5. Benny: Jag hoppas du menar GAFFELN och inte GAFFLARNA om "Betina" på den andra bilden, för det är "Singoalla" på den övre bilden (det står NilsJohan instämplat på dom).

  SvaraRadera
 6. Ja. Hjärnsläpp...jag skrev först nåt som även handlade om den andra gaffeln på bilden, men kom på att det inte var samma som den jag tänkte på, texten redigerades i ett huj och kvar blev -arna :-)

  SvaraRadera
 7. Jag tänkte inte på det förrän idag och var tvungen att dubbelchecka så jag inte missat någon information. Skönt då veta jag att vi menade samma gaffel. :-)

  SvaraRadera