3 februari 2012

Sallads- och vickningsbestick

Jag fortsätter på samma tema och visar andra bestickfynd. Jag har gjort det lite till en sport att hitta annorlunda vickningsbestick från Ståko, dvs Stålkompaniet som lades ned i slutet på 1970-talet. Jag gillar deras saker. "Gallerskeden" längst till vänster kommer från farmor, dom andra har jag loppat själv. Jag anar att det finns massor med varianter där ute som jag ännu inte hittat.
Salladsbestick är en annan sak som jag verkar ha snöat in på. Besticken längst till vänster har Rolf Sinnemark formgivit för NilsJohan och dom är inga loppisfynd, utan bestick som jag fått av mamma när jag flyttat hemifrån (givetvis är dom mina favoriter). Dom andra besticken är av okända fabrikat, kopior av mer kända märken som tex Boda Buffé. Jag gillar dom Batman-inspirerade salladsbesticken.Foto © AL

7 kommentarer:

 1. Man kan aldrig få för mycket salladsbestick! Kul att variera! :)

  SvaraRadera
 2. Precis min åsikt.

  SvaraRadera
 3. Kul med udda saker i bra formgivning :-)
  Din gallersked har jag för mig brukar kallas en Sardingaffel, firren får stöd men oljan rinner bort!

  SvaraRadera
 4. Det har du rätt i, sardingaffel kallas det säkert för. Jag har ingen aning om vad farmor använde den till, den låg nog bara där i lådan tills jag kom och lekte med den.

  SvaraRadera
 5. Jag har lite olika Stäko-bestick till övers om du är intresserad, inte så många men du ser dem i inlägget från megaloppisen i Solna. Byter gärna bort dem :-)men då får du dubbla Sardingafflar!

  SvaraRadera
 6. Dom var roliga, det var dom. Men precis som jag sa till Jan, jag är lite av en slumpsamlare, dvs jag låter slumpen styra mig i samlandet. Hittar jag mer bestick så hittar jag. Jag gillar ju jakten.

  SvaraRadera