25 juni 2012

Finska spislock

Okej, ett sista inlägg med temat "färgglada metallsaker i köket". Dom här spislocken fick jag i julklapp. Jag vet, det är några månader sedan det var jul. Att jag inte har visat dom tidigare beror både på lathet och på att dom befunnit sig på annan ort. Tillverkare är finska Finel (Arabia) och mönstret är formgiven av Raija Uosikkinen eller Esteri Tomula. I mina gömmor finns redan en kaffepanna med samma mönster.Nu har jag i alla fall två olika sorters röda spislock att variera mellan på min spis. När min lägenhet blev uppfixad nu i våras, så frågade min hyresvärd vilken sorts spis jag ville ha och jag sa utan att tveka att jag ville ha plattor och inte häll. Jag menar, hur tråkigt blir det om man inte får använda spislock.

Tyvärr har jag bara tre lock och jag skulle behöva ett till av mellanstorleken, den som är 20 cm i diametern. Kanske det fjärde dyker upp om något år. Jag kan vänta. Jag får väl ställa emaljgrytan i föregående inlägg på den fjärde spislockslösa plattan helt enkelt. Under tiden jag väntar lägger jag in en bild på spislocken under fliken PÅ JAKT EFTER.Foto © AL

4 kommentarer:

 1. *ler* Jag prioriterade faktiskt bort en häll av samma anledning för att att kunna utnyttja mina Finel. Ångrade att jag inte köpte kökslampan i samma(när jag hade tillfälle) - den är riktigt fin!

  SvaraRadera
 2. Åh så snygga!! Det är när jag ser sådana fina spislock som jag blir lite bitter över att ha induktionshäll...

  SvaraRadera
 3. Kan inte heller använda några lock, grrrrr, det är abret med "moderna hem"

  SvaraRadera
 4. Jag undviker häll-spisar så länge det är möjligt. Det är en fördel att bo i ett gammalt 30-talshus där hyresvärden är lika intresserad av gamla saker som hyresgästerna är.

  SvaraRadera