29 juni 2012

Rundtur i Småland, del 1

Del 1: Lindshammar, Gullaskruf och Orrefors

Efter vistelsen i Västergötland bestämde vi oss för att ta en sväng till Småland innan vi vände nosen norrut. Vi var ju ändå i närheten. Kommer man från Norrbotten så känns avstånden så löjligt små i södra Sverige. Man hinner ju knappt gasa förrän man måste bromsa in igen.

Givetvis blev det stop för den obligatoriska skyltfotograferingen. Jag är ju en sucker både för nedlagda fabriker och skyltar. Först dök Lindshammar glasbruk upp med sin gråaktiga och lite hotfulla fabrikslokal. Skylten var nästan ironisk - Glasbruket med färg.Sedan Gullaskruf glasbruk. Samma öde känsla, men inte lika hotfullt.

Sedan drog vi till Orrefors glasbruk. Tyvärr hade muséet stängt pga av någons läkarbesök. Sicken otur! Det blev till att snoka genom fönster, gå runt på området och att besöka affären. Enda inköpet som gjordes var Orrefors-boken till en bra pris.Foto © AL

3 kommentarer:

 1. Åh,,,trevligt fotoreportage :)
  Någon gån, jag säger bara någon gång, så kanske jag kommer mig för att åka till glasriket,,,

  SvaraRadera
 2. håller med ovanstående talara, trevligt fotoreportage! är också en sucker för patinerade byggnader och skyltar! har du sett min kategori "k-spaningar"?

  SvaraRadera
 3. Givet att jag följer din blogg. Ska gå och uppdatera mig på dina skyltinlägg.

  SvaraRadera