2 juni 2012

Min västtyska bombklocka

Min västtyska väckarklocka ser ut som en orange-gul liten bomb. Den låter även som en bomb. Det går inte att ha den i ett sovrum om man gillar tystnaden, vilket jag gör. Igår skruvade jag igång den för att kolla om den fungerade, vilket jag sedan ångrade bittert när jag hörde ljudet. Jag fick placera den i en plastlåda under natten.

Klockan producerades i dåvarande Västtyskland av Blessing Werke någon gång under 1970-talet. När jag undersökte klockan så märkte jag att det fanns ett gängat hål på undersidan, vilket tyder på att klockan ska ha ett ben, precis som den här klockan. Att hitta bara ett ben blir nog hopplöst. Jag är väldigt glad att locket på baksidan finns kvar.

Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Ah,den ska ska se ut så! Man vet ju aldrig, kanske det kan dyka upp en klocka i dåligt skick, med fint ben :)

  SvaraRadera
 2. Men du, klokt tänkt. Varför tänkte inte jag på det? Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. men vilken läcker klocka. Vi köpte en gamal väckarklocka på loppis och att vakna till den är rena mardrömmen. Numera står den som en vacker prydnad men den får inte väcka oss fler gånger.

  SvaraRadera
 4. Hahahaha! Jag kan tänka mig den väckningen. Mamma har en sån klocka som man får kalla svettningar och ångest av om man av misstag blir väckt av den. Fruktansvärt. Ingen snoozning där inte.

  SvaraRadera
 5. Wow vilken häftig klocka!

  SvaraRadera