OIDENTIFIERADE FYND

Någon som kan ge oss ledtrådar? Lämna i så fall gärna en kommentar, antingen här på sidan eller i det länkade inlägget. Direkt vi fyndar något som vi inte kan identifiera så lägger vi en bild i den här fliken.

#1 - Grön coupe#2 - MYSTERIET LÖST!

#3 - Kanna - Känns som Reijmyre.#4 - Karaff#5 - MYSTERIET LÖST!

#6 - Kantig vas - Finland eller Sea glasbruk#7 - Blå vas - Made in Sweden-etikett. Finns även i orange. Bergdala eller Lindshammar?#8 - Blå vas - Bergdala?#9 - Grön flaska - Italiensk? Finsk? Samma nyans som Riihimäens glasmassa.#10 - Blå parfymflaska#11 - Blå vas - Tror vasen är från Reijmyre glasbruk, men har inte fått det bekräftat än.#12 - Lila klotvas#13 - Grön bulb - Åseda? Glimma?#14 - Gråtonad vas - Snarare en karaff utan glas. 1930-talare?#15 - Grön ljuslykta - Sea glasbuk? Finland?#16 - MYSTERIET LÖST!

#17 - Rött 70-talstyg - Sven Fristedt? Ikea?#18 - Lila kanna - Ekenäs? Finland?#19 - Röd/orange lampa#20 - MYSTERIET LÖST!

#21 Blå skål - Påminner både om skålar från Eda och Kosta glasbruk.#22  - MYSTERIET LÖST!


#23 - Bordskaraff#24 - Rökgråbruna glas#25 - MYSTERIET LÖST!
#26 - MYSTERIET LÖST!

#27 - Spilkummar i ljusgrönt pressglas#28 - Snapsglas i grönt#29 - Liten grön vas - Made in Sweden-etikett.#30 - Grön pokalliknande vas - Boda? Åfors?#31 - Svart glasvas - Åfors glasbruk?#32 - Svart glasvas#33 - Grå glasvas med gröna ränder.#34 - Gul gräddkanna. Djupstämplad med ett A. Arabia? Det ser ut som Gustavsberg i glasyren.#35 - Art Deco. Gul glasvas med mönster i svart, vitt, rött och silver.#35b En gul vas till#36 - Grå, smal vas. Orrefors och Nils Landberg?#37 - Gul kruka. Djupstämplad 3:a.#38 - Ljusgrönt glas. Johansfors?#39 - Ljusgrönt glas. Johansfors?#40 - Blå vas. Finsk?#41 - En gul form - MYSTERIET LÖST!

#42 - Glasburk med broderier i plastlocket#43  - MYSTERIET LÖST!

#44Grå glaskanna#45 - Ett litet kakfat


#46 - Lila sockerskål Iittala?#47Lila glasassietter

#48 - Mormors fat#49 - En jugendvas#50 - Grönt glasfat#51 - Brungrått pressglas Finskt?#52 - Svart blomkula#53 - Blomkula med hänklar#54 - Okänd svart vas#55 - Skål med röda fötter#56 - Grön lockskål#57 Gula glas#58 Gula uranglasfat#59 Glas med svart fot#60 Lila fat#61 En lila vas#62 Syrrans vita vas#63 En grönt fat#64 En blå skål. Boda glasbruk?

11 kommentarer:

 1. Annette Q.30/5/12

  Ang. bild nr 14 Gråtonad vas. Det är svårt att bedöma hur stor den är, men modellen påminner om en vattenkaraff, som man använde för länge sen, när man hämtade vatten i pumpen ute på gården. Den skulle fyllas med färskt vatten och stå t.ex. på sängbordet, i gästrummet osv. Det hörde till ett glas, som man vände upp och ner och satte som lock över karaffen. Senare användes de ofta som vaser.

  SvaraRadera
 2. Vasen har definitivt rätt storlek för att kunna vara en karaff (den är 17 cm hög) och det skulle passa utmärkt med ett glas på den raka halsen, så du är nog inte ute och cyklar. Jag kan tänka mig att glasen kanske gick sönder och då började man använda karaffen som vas istället. Jag letar vidare och ser vad jag hittar. Tack för hjälpen!

  SvaraRadera
 3. Bambuvasen med udda fot (bild fem) är från Eneryda glasbruk.

  SvaraRadera
 4. Anonym19/9/12

  Glasen på bild 25 är troligen från Iittala, min mormor som var från Finland hade likadana, och en kanna i samma glas. Mvh
  Krister

  SvaraRadera
 5. är kanske #14 och #24 Sandviks glasbruk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den tanken har slagit mig. Edvin Ollers har gjort liknanade glas för Alsterfors så den teorin är inte helt omöjlig heller.

   Radera
 6. Anonym4/12/13

  Bild 25 tror inte på Finland Har själv 6 likadana som jag ärvt från mim svärmor i borås tror de är från Skruf som allt annat lila glas jag har som är etikettmärkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du definitivt ha rätt i, att det är Skruf. Storleksmässigt så har jag inte hittat någon finsk motsvarighet. (Lustigt nog så är din min syster i Borås som fick dom av mig till slut).

   Radera
 7. när jag sökte på edwin ollers svart vas så kom ditt inlägg upp. Jag har en likadan svart blomkula som bild 55, men utan hänklar, men vet inte ännu vem som ligger bakom den. Håller man den mot ljuset är den brun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, intressant. Har fortfarande inte hittat någon information om blomkulan, men det är bra att veta att den finns i en annan version och färg.

   Radera