9 augusti 2011

Årligt återkommande

Det är inte första gången, och förmodligen inte sista, jag visar dessa saker på bloggen. En 'Blixt'-skål från Glimma glasbruk och en 'ISI'-vas formgiven av Lennart Andersson för Gullaskruf glasbruk. Det här är saker som brukar dyka upp en gång per år så att jag kan utöka samlingen gradvis. Nu vore det roligt att hitta en röd 'ISI' eller ett kakfat med 'Blixt'-mönstret.
Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Röd ISI har jag bara sett på loppis en gång, och det var innan jag visste att de var ovanliga.

  Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. oh, en blixtskål har ju jag också http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/2011/07/pressglas.html

  Jag tvekade när jag köpte den på en garageloppis, eller den fick faktiskt följa med annat jag hade köpt för jag hade dåligt med växel. Men hur som helst, jag gillar den bara mer och mer och skulle lätt köpa flera nu.

  SvaraRadera
 3. Jag är barnsligt förtjust i just den här blixtskålen. Jag tycker att kakfaten är ännu finare, men jag har inte hittat något än. Jag tror att skålarna finns i olika färgvarianter, men jag har aldrig sett annat än vita.

  SvaraRadera
 4. jag såg flera sådana glimma-föremål som det du visar, häromdan på loppis. visste inte att det var glimma, så tack för att du upplyste mig! jag gillar inte de vita så mycket, gillar de turkosa. jag har en turkos variant, brukar de också vara glimma, tro?

  SvaraRadera
 5. Jag har ett sånt kakfat som jag gillar jättemycket, vi använder det hela tiden :-)

  Jag gillade det faktiskt så mycket att jag faktiskt gav en hundring för det :-) Det var mer än det mycket större turkosa turbinfatet som passar till bullar eller tårta!

  Jag har också två ljusblå skålar på fot med detta mönster i samma modell som denna!

  SvaraRadera