1 augusti 2011

Färglös men inte tråkig

Jag har inte rantat runt på loppisar senaste tiden och har därför inget att rapportera om. Det enda jag har köpt är en Reffla-ljuslykta från Gullaskruf i klarglas. Kjell Blomberg är formgivare till modellen 'KB 62/24' från 1962. Jag har andra i grönt och rött, men ingen färglös. Underligt nog så är det inte så ofta jag stöter på just den här varianten i klarglas.


Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Det verkar mest vara jag som hittar de här lyktorna, vi har nog en 20-30 st nu...4 st i klarglas, några gröna, 2 orangea och mestadels röda. Vi har dock inte hittat några mossgröna, våra gröna är mer skogsgröna.

  SvaraRadera
 2. Undrar om dom finns i blått?

  SvaraRadera
 3. Har bara en röd och en orange, skulle gärna samla på mig fler för de är väldigt fina! Jag har aldrig sett några blå...

  SvaraRadera
 4. Det är möjligt att det finns, men jag har aldrig heller sett blå...jag skulle gissa att de skulle kunna finnas i Indigo och Ametist med, men nu när jag funderar över det så är båda de färgerna och Koboltblå äldre Gullaskrufsfärger som jag inte sett på senare föremål, dessa började ju tillverkas 1963 (formgivare är ju Kjell Blomberg trots att det är Reffla-mönstret)

  SvaraRadera
 5. Royal Krona gjorde ju även dessa ljuslyktor när Gullaskruf ingick i den gruppen, men då är inte lyktorna lika fina kvalitetsmässigt tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Jag har en grön (inte olivgrön utan liksom grön, mer åt det blågröna i så fall) och en klar. Den klara känns lite knubbigare än den gröna på något vis. Jag skulle jättegärna vilja ha en eller ett par mörkröda.

  SvaraRadera