27 juli 2011

En modern vas, nu som då

En annan vas som jag fyndat är en 'Boda Blom', formgiven av Signe Persson-Melin för Boda glasbruk under början av 1970-talet. Man kan väl lugnt påstå att den har en helt annat uttryck än vasen i föregående inlägg och en lite modernare design. Dessutom har den en tidlös design som skulle kunna vara gjord idag och inte för 40 år sedan.

Den här 'Boda Blom'-vasen är en mindre modell, ca 18,5 cm hög och kommer att passa fint med den mer krukformade vasen/skålen jag har sedan tidigare. Även den här kostade i princip ingenting och var skitig som tusan. Det verkar vara ett återkommande tema att jag hittar vaser som nästan skänks bort bara för att ingen ids diska dom. Men jag säger bara hurra då.Foto © AL

2 kommentarer:

  1. Jag älskar verkligen SMP. Fyndade ju en provkruka från henne på en bakluckeloppis.

    Din vas gillar jag jättemycket. Det enklaste är det vackraste. Sommarblommorna i den kommer verkligen komma till sin rätt.

    SvaraRadera
  2. Vad är väl lite smuts! Jag tycker bara att det är en del av nöjet med loppisfynd att få diska och göra dem riktigt rena och fina. Sen kan man beundra sitt gnistrande rena kap som man fick för småpengar. Ger alltid lika skön känsla av tillfredsställelse. :)

    SvaraRadera