12 augusti 2011

Finaste fyndet

Kan man bli kär i en vas? Ända sedan jag läste Leta retros inlägg så har jag tänkt på vasen från Drejargruppen. När vi var hos prylboden i Storön så hade hon en likadan vas till salu. Plus en skål i samma serie som ingick i priset. Ja, vad säger man? Tack mamma för den tidiga julklappen!
Jag blev blixtförtjust i vasen när jag såg den på bild och till min stora lycka så var den är ännu vackrare i verkligheten. Jag höll den i knäet hela vägen hem för att jag inte ville släppa den. My preciouzzzzz... Kärlek vid första ögonkastet kan man kalla det. Och andra ögonkastet.Vasen och skålen tillhör serien 'Labyrint' från Drejargruppen på Rörstrand porslinsfabrik. Drejargruppen var ett samling av dekoratörer, drejare och konstnärer på Rörstrand och i sann kollektiv sjuttiotalsanda så signerade inte enskilda konstnärer gruppens keramik. Vilket jag tycker är roligt, eftersom ingen vet säkert vem som gjort vad och spekulationerna flyger vilt omkring. Det är svårt att pressa priserna om man inte kan tillskriva keramikgodsen något namn som är "inne" för stunden. Och sånt roar mig. Hehe.
Foto © AL

4 kommentarer:

 1. Vad spännande. Jag har aldrig hört talas om drejargruppen förut!

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte Drejargruppen har blivit så populära än eftersom dom tillhör den delen av 70-talet då murriga färger och brunt härskade. Men det kommer, det kommer. Allt går i cykler. Förmodligen så är inte Drejargruppen så het på marknaden just på grund av att man inte kan säga vem som har formgivit vad. Det är många som vill ha ett namn för att sakerna ska bli "fina".

  SvaraRadera
 3. oj vad snygga! Kul att du hittade två delar. Vilken tur! Grattis.

  SvaraRadera
 4. Jamen, jag får väl tacka dig för att du visar så bra saker i din blogg. Annars hade jag ju aldrig upptäckt vasen.

  SvaraRadera