15 september 2011

En kanna i min smak

När jag var på Pingstkyrkans loppis så hittade jag den här lilla kannan. Tyvärr kan jag inte läsa den suddigt stämpeln och har ingen information att ge. Men det spelar ingen roll för mig. Det här är en kanna i min smak.
Jag gissar på art deco, dvs 1920-30-tal. Den tidsperioden börjar bli mer och mer intressant för mig. Tjeckisk? Engelsk? Tysk? Det är en djungel när man ska börja leta stämplar ute i Europa. Hemsidorna med porslinstämplar brukar vara så fula att mitt estetiska öga nästan gråter.

Jag tycker det ser ut som att det står Modo undertill, men jag tror det är mitt hockeysug som lurar mig. Idag drar äntligen elitserien igång på riktigt, efter måååååånader av tråkig silly season och träningsmatcher. Äntligen! Det ska bli intressant att se Skellefteå Aik den här säsongen. Och precis som förra året, så kommer jag glädjas åt varenda match Lulä förlorar. Haha!

Edit: Efter lite hjälp och lite luskande så är jag säker på att det står "Made in" och "...slovakia". Med andra ord tjeckiskt porslin.Foto © AL

7 kommentarer:

 1. från retro till elitserien i en handvändning, intressant! fin kanna i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Sorry, det står inte modo utan made in ......Jag har en likadan men omöjligt att läsa vart den är gjord. Min har en given plats på julbordet som såskanna(vit sås till lutfisken!) Håller dessutom med dig till 100% ang.hockeyn. Håller alla tummarna för SAIK.

  SvaraRadera
 3. Ååååå, Made in. Det låter logiskt och troligt. Jag har funderat. Dessutom så tycker jag mig skönja att det står "slovakia" i slutet, vilket ju inte kan vara nått annat än Tjeckoslovakien.

  SvaraRadera
 4. Jättefin kanna!

  SvaraRadera
 5. Anonym15/9/11

  Hej. Du har rätt. Jag har en likadan och där står det tydligt: 46 Made in Czechoslovakia.

  SvaraRadera
 6. Tack! Då är det bekräftat. Tjeckoslovakien alltså.

  SvaraRadera