20 september 2011

Ännu en Alsterforsare på hyllan

Den här skålen har jag inte fyndat själv, utan fått som present av en vän som vet hur mycket jag gillar PO Ströms popiga vaser från Alsterfors glasbruk. Ännu en sak som jag kan bocka av från "Vill-ha-listan". En stor fet bock blir det, för jag fullkomligen älskar den här serien.
Den här skålen ingår i en färgglad serie med vaser och skålar. Den är tillverkad 1969 enligt signeringen, har modellbeteckningen 5105 enligt allvetarna och har en diameter på 14,5 cm enligt min linjal, dvs den större varianten. Jag har sedan tidigare en gulgrön vas i den raka modellen.
Jag träffade på en vas i samma färgställning på Kupan för ett tag sedan, men eftersom den hade en stor spricka i halsen så ville jag inte ha den. Jag grät inombords av fyndarsorg över att vasen inte var hel. Men nu har jag skålen i alla fall, och det är jag otroligt lycklig över.

Foto © AL

6 kommentarer:

 1. Jag har en likadan med diameter på nio cm. Enormt fina!

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam att tycka om den serien, förutom de helblå med vit insida så är de här mina favoriter!!! Lyllos är min kommentar :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har sett din skål Jan och trodde först att den jag fick var likadan, men insåg istället att det fanns flera storlekar. Mer att samla alltså...

  Jag är glad att jag har en sån snäll vän så jag fick skålen av henne.

  SvaraRadera
 4. Åhååå vilken vacker skål! Helt underbara färger!

  SvaraRadera
 5. Anonym26/9/11

  This is gorgeous, it looks like a lollipop! Emma

  SvaraRadera
 6. Yes, I know! I think thats the reason I love this serie of vases and bowls, they look like candy...

  SvaraRadera