7 september 2011

Snålköper ISI bit för bit

Den här flaskan ur serien 'ISI' av Lennart Andersson på Gullaskruf glasbruk hittade jag i Boden. Den saknade korken, men jag kände att för 5 kronor så spelar det ingen roll. Rent estetiskt så saknar jag inte korken det minsta.
Då har jag alltså en liten ishink, en shaker (jag kallar den för karaff) och en flaska ur serien. Jag snålköper serien bit för bit. Av dom andra delarna så är det bara kannan och dom höga grogglasen som intresserar mig.Foto © AL

5 kommentarer:

 1. Nu mer har jag en dubblett till kannan, den är i hyggligt skick. Du kan få den vid tillfälle!

  Glasen är ju inte helt enkla att hitta, jag har bara 3. Jag är främst ute efter såna + whiskyglas i två storlekar OF och DOF, samt en jordnötsskål. Jag har många cocktailglas inkl bricka, nubbeglas och andra småglas, men jag har inte så stor nytta av dem...det finns ju hela 11 storlekar av glas :-)

  SvaraRadera
 2. Jag säger ja tack till kannan om vi ses någon gång, vilket jag hoppas att vi gör.

  Jag har sett att du samlar på glasen och brukar kolla efter dom på loppisar, men dom är svåra att få syn på. Inte en enda gång har jag stött på dom, som jag har tänkt på i alla fall.
  Det känns ju larvigt med 11 olika storlekar. Det är inte direkt så att man känner suget efter att börja samla alla.

  SvaraRadera
 3. 11 olika storlekar....så onödigt!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag vet, dessutom framgår det inte vad de ska vara till, utom vissa storlekar då som grogglas, cocktailglas, whiskyglas och nubbeglas. De minsta låga modellerna känns helt onödiga, därav att det är dem jag hittar på loppisarna, jag har typ 20 st av de minsta låga glasen :-)

  Jag har inte riktigt koll, men detta är min uppskattning av vad jag har:

  3 grogglas
  12 cocktailglas med bricka
  14 nubbeglas
  6 lägre men bredare nubbeglas
  6-7 små likörglas(?)
  drygt 20 av de minsta likörglasen (tror jag det är)
  5 små selterglas
  2 shakers
  2 mixers (kannor)
  1 snapsflaska med kork (som din ovan)
  7 ishinkar, minst, i två storlekar(!)
  1 rektangulär/rundad bricka ca 12 cm (vet inte vad den är till)
  6 st coasters (glasunderlägg)

  Tanken är att jag ska ha 6-8 av varje (om jag ska ha kvar de små onödiga). Det kan alltså bli nästan 90 glas...vilket ju låter sjukt nu när jag tänker på det :-)

  SvaraRadera
 5. Men herregud! Ja, inte låter det friskt iaf :-)

  Det kan ju har varit så att man kom ut med olika glasstorlekar olika år, att man gjorde små förändringar för att det skulle kännas nytt. Det känns ju konstigt om man lanserade alla storlekar samma år.

  SvaraRadera