17 september 2011

Glas från "vill-ha-listan"

Jag var väldigt nöjd när jag hittade Timo Sarpanevas blå konjaksglas 'Aroma' som Iittala producerade mellan 1955-66. Dom har funnits på min "vill-ha-lista" rätt så länge. Speciellt dom blå glasen har varit mitt mål att hitta.
Nu j-lar måste jag hitta flera glas, vilket förmodligen blir lite klurigare eftersom jag bara har stött på det en enda gång, och det var vid köptillfället. Nåja, 1 glas är bättre än inget glas.

Foto © AL

4 kommentarer:

 1. Dom har jag faktiskt fyndat flera gånger, man blir lika glad varje gång! Jag har tre blå och minst 4 genomskinliga tror jag...ska plocka fram och kolla vid tillfälle!
  Över lag har jag hittat otroligt mycket Iittala-glas här i trakterna, måste vara flera hundra glas totalt sett på några år, ofta till löjliga priser pga att etiketterna inte finns kvar. T.ex. köpte jag 10 Iittala Gaissa grogglas som är vår "finservis" för en hundring.

  SvaraRadera
 2. Finskt glas är inte lika populärt i södra Sverige. Jag vet en uppköpare som åker ner till Skåne och köper billigt för att sedan sälja dyrt i Norrbotten. Ju närmare finska gränsen, desto svårare är det att hitta finskt glas och porslin till ett bra pris.

  SvaraRadera
 3. Lycka till, du hittar säkert snart fler!

  SvaraRadera
 4. alltid trevligt när man kan bocka av något på vill ha-listan. snart har jag bockat av allt på min, men förhoppningsvis får man nya hang-ups snart! fina glas, fin färg.

  SvaraRadera