19 september 2011

En mörkblå variant

Den här vasen är från Alsterfors glasbruk. Jag har bara sett orangea och turkosa varianter tidigare, så det kändes extra trevligt att hitta en vas i mörkblått. Vasen har ingen formgivare tillskrivet sig, utan är vad man kallar "bruksdesign".


Foto © AL

4 kommentarer:

 1. Jättefin. Men Benny på Porslinsbloggen har lärt mig att det är en flaska. Jag har en orange. Benny skrev " den oranga vasen är en flaska och kommer ifrån Alsterfors glasbruk, sk bruksformgivning (AV)".

  SvaraRadera
 2. Jag vet, vi har samma information, men för mig är det en vas eftersom den kommer att användas som det. Det praktiska går före det faktiska i mitt hem.

  SvaraRadera
 3. Snygg, tror inte jag har sett den färgen tidigare. Föremålen blir ju det man väljer att göra dom till, flaska eller vas, tja, det är väl en smaksak :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har tänkt vas om den där modellen i många, många år eftersom mamma har en orange, så jag lär ju inte ändra mig och börja kalla den för flaska nu. Om nått år kanske, när jag hunnit vänja mig...

  Det var faktiskt första gången jag såg en genomskinlig variant. I vanliga fall brukar man ju bara se dom opaka "flaskorna".

  SvaraRadera