1 september 2011

Modell Göta

Vad säger man? Fyra assietterna med både svart och guldig dekor. Dubbel lycka för en sån som mig. Dessutom så hade faten en sådan bra storlek, varken pyttiga som tårtassietter eller enorma som mattallrikar. Alldeles perfekta för mackor med andra ord (eller vickning).

Servismodellen heter 'Göta', dekoren heter 95 och tillverkaren är Karlskrona porslinsfabrik. Tydligen hade man som idé att matserviserna på 30-talet skulle ha kvinnonamn, ex 'Astrid', 'Tyra' och 'Vega'. Väldigt rart på ett könsstereotypiskt sätt. Kvinnorna vid spisen osv.Faten är väl inte så där superspeciella (det finns säkert dom som tycker att faten är kräktråkiga), men jag gillade dom av flera orsaker. Dom var i toppenbra skick, tidsepoken är 30-tal, det fanns guld i dekoren, priset var lågt och dom kommer att vara söta ihop med mina Lidköpings-koppar.

När andra köper porslin på Coop "à la Stig Lindberg", då köper jag Karlskronas porslin på Kupan. Morgondagens inlägg kommer att visa en tallriksdekor som är sommarens klara favorit.Foto © AL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar