18 augusti 2010

På väg att skrika Jiiipiii högt

Ibland måste man älska tanterna på Kupan för deras prismärkning. Dom sätter höga priser på keramik bara för att det finns en stämpel undertill, även om föremålet har stora sprickor och naggar. Men glas det kan dom ingenting om och därför kan man göra riktigt, riktigt bra fynd. Och det älskar jag.

Idag hittade jag en gulgrön-randig vas från 1969 formgiven av PO Ström på Alsterfors glasbruk (17 cm hög). Jag behövde inte ens vända på den för att förstå vad det var. Å jovisst, nog fanns signaturen där under när jag kollade när jag kom hem. Jag blev så glad när jag såg den här vasen (jag var på väg att skrika Jiiipiii!!! högt), för jag har alltid velat ha en vas från den här popiga serien PO gjorde, men jag trodde inte att jag skulle komma över en så billigt.Foto © AL

14 kommentarer:

 1. Vilka fynd!!!
  Riktigt snygg vas.

  SvaraRadera
 2. Visst är det!!! Mitt hår stod upp i nacken när jag såg den.

  SvaraRadera
 3. Vad fick du ge för ström vasen? Roligt att läsa när andra har riktigt fyndat! :)

  SvaraRadera
 4. 30 spänn. Det tyckte jag var ett fynd.

  SvaraRadera
 5. Christin18/8/10

  Det är bara att gratulera till fynden ! Synd bara man inte har en sån butik där jag bor :-)

  SvaraRadera
 6. Nä fel. Jag betalade 40 spänn för både vasen och skålen tillsammans, dvs en tjuga för vasen.

  SvaraRadera
 7. Danjel18/8/10

  Otroligt 20 spänn... särskilt för fugan, det brukar prismärkarna ha koll på. På kupan här i stan kostade en liiiten fuga 100 kr. Kupan här i stan (Norrköping) har ett väldigt litet sortiment, ingen omsättning och dyrt :(
  Grattis till dina fynd!!

  SvaraRadera
 8. Dom pendlar på priserna på Kupan här i stan. Ibland hugger dom i och ibland struntar dom i att kolla upp saker alls. Det pendlar som sagt var. Här i Skellefteå är det Myrorna som är dyra.

  SvaraRadera
 9. Här hade fugan kostat minst 200 kr och vasen 300 på liknade ställen

  SvaraRadera
 10. Helt sannslöst...ruggiga fynd! Jag köpte en sån stor röd Fuga, den kostade en slant, men jag ville ha en sån, den var storleken större 21 cm. Normalt betalar jag inte så mycket, men så billigt som denna hittar man ju knappast. Strömvasen var riktigt fin, jag gillar färgerna :-) Men inte kan du väl ha en sån hemma i Skellefteå, är inte det stan med svart och gult som huvudfärger..? Den skulle passa en gammal umebo som mig bättre ;-))

  SvaraRadera
 11. Haha! Ja, det är väldigt mycket Björklöven över den där vasen, men nu när dom harvar i Division 1 så ska det nog gå bra...

  Ni förstår kanske varför nackhåren reste sig på mig när jag såg glassakerna och priserna. Jag hade lätt kunnat betala 200kr för Ström-vasen eftersom jag alltid velat ha just den vasen. Det har varit en bra dag idag. Kupan-tanten undrade nog varför jag flinade så mycket när jag betalade mina varor. Jag hade kunnat ge henne en puss.

  SvaraRadera
 12. Lyckan ler mot dig just nu min kära =)

  SvaraRadera
 13. Jag vet! Dom här två glassakerna, Pomerans-tallrikarna och Reijmyre-kannan. Jag hade inte kunnat hitta bättre saker i sommar. Det här är min belöning för att ha genomlidit en väldigt fyndfattig vår.

  SvaraRadera
 14. åh, vad vackra färger, starka och härliga

  SvaraRadera