10 augusti 2010

Blått band av Hjördis Oldfors

Jag måste bara visa en till sak innan jag går och lägger mig. Nu efter semestern så börjar det ramla in saker på loppisarna igen och jag for iväg med mamma till ett av våra stamställen för att fynda pocketböcker. När jag stod och petade i skrotlådan så hittade jag en liten blårandig vas. Smutsig, dold under en massa skrot, med helt oskadd.

Min första tanke när jag såg den var att det såg ut som Hjördis Oldfors serie 'Blått band' från Upsala-Ekeby som tillverkades 1969-70. Men det fanns ingen stämpel, bara ett "i" eller "!". När jag kom hem gjorde jag efterforskningar och allt stämmer, storleken (14x6,5 cm), modellen och färgen.
Jag anser att den här vasen tillhör serien 'Blått band' tills någon kan motbevisa mig. 1 krona var det enda som behövdes för att göra ett fynd. Nu har jag ännu en mini-vas i min samling. Och en massa nya pocketböcker givetvis.Foto © AL

4 kommentarer:

 1. 1 krona!

  Är det ens meningsfullt att ta betalt då?

  Den var fin men visst hade du betalt fem gånger mer om de hade begärt det :)

  SvaraRadera
 2. Haha! Precis min tanke.

  SvaraRadera
 3. Denna hade jag missat, och svaret på din fråga är JA, det är Blått band, du behöver inte vänta på att någon ska motbevisa det :-) Tänk vad man kan hitta när man letar efter annat!

  SvaraRadera
 4. Jag kom fram rätt snabbt till att jag var helt rätt ute och behövde inte övertyga någon heller om min teori :-)

  SvaraRadera