11 oktober 2014

En grön Maraccas

Ooooo, så snygg den är min Maraccas-vas. Den har borta nån liten flisa runt foten, men det låtsas jag om som att jag inte ser. Jag hittade den i somras på en stor uteloppis och jag vet inte hur många gånger jag klämde på den och innan jag bestämde mig. I vanliga fall så köper jag inte saker som har skavanker. Men den här gången kunde jag inte hålla mig. 40 spänn var den värd. Det är ju inte så att jag kommer hitta en felfri för den summan.
Serien Maraccas formgavs av Sven Erik Skawonius och tillverkades för Upsala-Ekeby under åren 1969-70, dvs inte speciell lång tid. Det finns fat i två storlekar och en större vas i serien.







Den här serien finns både i olivgrön och klarblå glasyr. Dom blå delarna intresserar mig inte lika mycket, utan det är ju det gröna som lockar mig. Precis samma glasyr som Skawonius använde till min skål ur serien Amarillo. Dom här två ska få campa ihop nu. Nu vill jag ha mer delar ur serierna med den här glasyren. Och nog skulle jag kunna "offra mig" om en blå vas sträcktes fram. Jag är inte svårövertalad.



Foto © AL

1 kommentar:

  1. De är verkligen fina! Jag har en vas i Amarillo-serien, tycker de känns ca 10 år tidigare än de är faktiskt!

    SvaraRadera