12 juni 2011

Bokplockning

Det är inte direkt så att jag sprungit på loppis dom senaste dagarna när det har varit värmerekord i Norrbotten (vindstilla med +30 grader i skuggan). Men en förmiddag innan värmen blivit allt för olidlig så åkte jag och mamma iväg till en loppis i inlandet för att roa oss själva. Det är en favoritloppis när det gäller böcker, eftersom dom har ett erbjudande att man får fylla en matkasse med böcker för bara 50 kr. Så gissa om jag plockar böcker när man får ett sånt erbjudande. Kassen brukar vara full när jag går därifrån.

En av böckerna jag hittade var "Visst går det an - Handbok i takt och ton" av journalisten Maud Adlercreutz. Innehållet är så förlegat som man kan tänka sig när det står 1964 som tryckår. Jag gillar det estetiska med 50- och 60-talet, men jag är glad för att så mycket har förändrat sedan dess.
Jag hittade även en vas och en ugnsvante på loppisen, men det får jag visa senare när jag kommer hem till min egen dator.


Foto © AL

8 kommentarer:

 1. Läser du böckerna eller samlar du dem "bara"?

  SvaraRadera
 2. Jag läser mycket, så min plan är alltid att läsa alla böcker som jag köper. Jag går mer efter innehåll och författare än utseende, sedan kanske det slinker ner någon dravlig kärleksroman eller kass 50-talsdeckare i samlingen oxå mest för att dom är snygga. Om min plan håller att läsa alla böcker jag hittar är ju en annan fråga.

  SvaraRadera
 3. P.S. Omslag gjorda av Rolf Lagerson, Per Åhlin eller Olle Eksell köper jag oavsett innehåll eftersom dom tillhör illustratörfavoriterna.

  SvaraRadera
 4. P.S.nr2. Boken om vett och etikett hamnar nog på dasset i stugan.

  SvaraRadera
 5. Det vore kul att få se något råd ur boken där bäst-före-datum har gått ut för ett bra tag sedan!

  SvaraRadera
 6. Vi får väl se vad jag kan gräva fram. Ska åka söderut om nån timme, så jag får väl läsa hela boken på bussen och återkomma.

  SvaraRadera
 7. Den här typen av bok läser man väl mest i underhållningssyfte kan jag tänka mig... ;)
  Och jag har också börjat jaga mer aktivt efter gamla fina böcker, har totalt 4 timmars restid till och från jobbet varje dag så jag hinner läsa en del.

  SvaraRadera
 8. Precis, det är därför den passar så bra i stugan eller ute i dasset. Det är roligt att andra än jag kollar efter böcker, för det känns som att dom har varit rätt bortglömda.

  SvaraRadera